neez napisał(a):
Ja mam na przedniej osi tarcze brembo i klocki ferodo premier. Pylą owszem i trzeba częściej przemyć felgę. Zwykła woda z szamponem załatwia sprawę.
Z tyłu natomiast mam założone tarcze trw i klocki trw i nie jestem zadowolony do końca z tego połączenia.
Następnym razem założę klocki ferodo premier na tył ponieważ łagodnie obchodzą się z tarczą i według mnie lepiej hamują.
wszyscy montuja zestaw brembo z ferodo i zgodze sie ze to sie sprawdza i nie tyra tarczy, a brembo pasuje twardoscia bo jest twarde a ferodo miekkie to odwieczne sprawdzone zestawy, ale pyli felunek, z trw nie ma tego problemu, ate power disc i brembo max mozna wsadzic miedzy bajki, tak jak kolega wyzej napisal 5km sie zrobi i kolo grafitowe, jestem ciekawy jeszcze czy na przedniej osi warto zakladac ate ceramic najbardziej jestem ciekaw jak to hamuje porownujac ze zwyklym ferdkiem fdb czy trw gdb.... bo wiadomo ze kolo fds-u to to nawet nie lezalo na hurtowni

, z tylu starczy jakies tam trw, przynajmniej kolo felunek bedzie jak z fabryki po 2000km zatrzymujemy sie na chwilke

wystarczy odmuchać

i wosk widać

i mozna jechac dalej

a tu z tymi ate power hiper discamy to co, po bujki pojade i mam kolo zweglone
wszystko fajnie pieknie, tylko ze brembo tarcza ma pewien minus - nie ma takiej powloki antykorozyjnej, ogolnie tarcze mają spoko, ale do fajnych felg niestety ja tego nie zaloze zaloze za to OE BMW, textar pro a na przod obowiazkowo z hc, lub zimmermanna gladkie