Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj. Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.
Proszę również o poprawne tytułowanie tematów: [Exx] Tytuł tematu
Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji
Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery
Mam problem ze światłami w BMW F30 328i. Chodzi o funkcję "follow me home". Nie wiem dlaczego nie mogę ich normalnie włączyć, to znaczy czemu po zatrzymaniu silnika nie wystarczy strzelić długimi raz by się włączyły. Muszę zamknąć pilotem drzwi i je zaraz otworzyć, nawet bez opuszczania samochodu i wtedy to działa. Identycznie jest w mojej M3 E90. Tam jednak tak jest tylko wtedy, gdy kluczyk mam w kieszeni, czy w popielniczce. Jeśli jest wsadzony do "stacyjki", to po wyjęciu go wszystko działa poprawnie. Zrobiłem o tym film:
Ma ktoś jakieś pomysły jak to zmienić? Czy ja coś robię źle?
Sprawa nie bardzo istotna, bo i tak tych świateł nigdy nie używam, ale mnie to zaintrygowało, a gdy zapytałem mędroli w ASO BMW to odpowiedzieli, że nigdy jeszcze nie widzieli czegoś takiego i nie wiedzą jak to zmienić.
W E90 działa, gdy jedziemy z kluczykiem w stacyjce. Po jego wyjęciu i strzeleniu długimi, światła "follow me home" działają. Jeśli jechaliśmy z kluczykiem w kieszeni, trzeba albo przytrzymać przycisk "Start-Stop" o sekundę dłużej, albo po zgaszeniu silnika nacisnąć go ponownie i wtedy mrugnąć długimi. W F30 nie ma stacyjki i długie naciskanie "Start-Stop" nic nie daje, ale powtórne przyciśnięcie tego przycisku plus mrugnięcie długimi też włącza "follow me home" światła.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 60 gości