Czarny napisał(a):
Opisz dokladniej te stuki, skad mniej wiecej dochodza, jak glosne sa, czy zalezne sa od predkosci liniowej auta, czy predkosci obrotowej silnika, czy po rozlaczaniu napedu dalej sa, czy tylko, gdy jest bieg wlaczony itd. Na postoju na luzie tez jest? Chocby cicho, ale w ogole, czy zanika totalnie? Na podnosnik wracacaj i komisyjnie sprawdzcie.
Kolego stuki są najbardziej słyszalne we wnetrzu gdy zgasisz dmuchawe i wyłączysz radio Wtedy są tak głośne że naprawde denerwują.Odnośne tego od czego są zależne to powiem ci kolego że jak jedziesz np równe 50km/h to stuka równomiernie ale gdy rozpędzasz samochód to czym wyzsze obroty tym głosniejsze stuki.Gdy rozpędze samochód i zrzuce na luz stuków nie ma.Na postoju na luzie nie ma stuków lecz jak już dodajesz gazu i wkrecasz na obroty to słychać ale są delikatniejsze niż podczas jazdy czyli pod obciążeniem.Byłem na podnośniku i zewnatrz auta cieżko je zidentyfikować mechanik powiedział mi że był luz na wałku sprzęgłowym i że teraz jest nowe sprzęgło i może sie nie dopasowało i wg niego stuki dochodzą własnie z tego wałka w co mi się nie chce wierzyć.Podejrzewałem że jest może rozwalone łożysko tego wałka sprzęgłowego ale teraz nie ma jak tego sprawdzić trzeba by ściągać skrzynie.Koledzy doradźcie mi co mam robić bo przed wymianą bemka chodziła cichuteńko.