Witam
Może ktoś miał podobny problem bo nam pomysły się skończyły.
Pacjent to e60 545i mojego kolegi.
Auto ma całe nowe zawieszenie przód i tył zrobione na oryginale ew szlifowane nr wszystkie tuleje, wahacze, drążki, końcówki, tuleje sanek , amory przód tył itd.
Geometria ustawiana 3 razy ostatnio na najnowszym hunterze wszystko idealnie na środku jedynie pochylenie przednich kol lekko poza normą ale auto jest niskie więc tak musi być.
Auto 1000% bezwypadek lakier nawet oryginał.
Stukała też maglownica więc zostala zmieniona na drugą niestety jak się okazało też z lekkim luzem ale mniejszym słyszalnym tylko na przejazdach kolejowych.
Wersja bez activ stering.
Samochód jeździ na fabrycznych 19" z e60 opony nowe continental lub pirelli coś dobrego na bank.
Problem jest taki że samochód na nierównej drodze sam skręca prawo / lewo zależnie które koło wjedzie na górkę lub dołek jadąc szybko po słabej drodze trzeba mocno trzymać kierownicę i kontrować. Na równej drodze czy autostradzie jest idealnie jak po stole.
Jak nie trzymamy mocno kierownicy to przy 120km\h na nierównej drodze zachowuje się jak na tym filmie
https://m.youtube.com/watch?v=WOUADt65v-kJeździłem wieloma e60 ale czegoś takiego nie spotkałem oczywiście na 19" na koleinach coś tam trzeba skontrować ale w tej auto ciągle szarpie kierownicą i jazda jest bardzo męcząca.
Na próbę zrobiliśmy auto bardziej zbierzne przed kolejną geometrią ale nic to nie dało.
Kolega zastanawia się nad nową maglownicą bo nie ma już innych pomysłów ale boi się że wyda kolejne 4000zl (nowy magiel zf i wymiana) a efekt zostanie.
Może ktoś miał takie objawy przy słabej maglownicy?
Efekt jest dziwny i strasznie męczy w trasie.