BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 05:30

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E39] Montowanie elektrycznego opuszczania szyby
PostNapisane: 22 maja 2015, 19:01 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E39 520i
Kod silnika: M52TUB20
Witam, temat dotyczy drzwi tylnych w sedanie. Czy jest możliwość zamontowania elektrycznego mechanizmu opuszczania szyby zamiast "korbkowego" ? Bez nawiercania czy rozwiercania czegokolwiek. Mam drzwi korbkowe . Nie pytam o wiązkę i przycisk - tylko o mechanizm elektrycznego opuszczania !

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [E39] Montowanie elektrycznego opuszczania szyby
PostNapisane: 6 czerwca 2015, 15:53 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E39 520i
Kod silnika: M52TUB20
Witam,mam kolejne pytanie- wie ktoś może czy da się jakoś zamontować podnośnik nowego typu -poliftowy, do drzwi przedliftowych ? W podnośniku poliftowym zauważyłem że na dole w mocowaniu są dwie śruby, natomiast w przedliftowym jedna śruba. W drzwiach przedliftowych jest mocowanie/otwór na jedną śrube a w poliftowych na dwie. Miałem taki pomysł aby podnośnik poliftowy skręcić na 1 śrubę w drzwiach przed liftem . Tylko nie wiem czy ten pomysł wypali, czy podnośnik będzie krzywo . Może ktoś z was robił taką "przeróbke" ? Chodzi o podnośnik elektryczny w prawych tylnych drzwiach w E39.

Tytuł: Re: [E39] Montowanie elektrycznego opuszczania szyby
PostNapisane: 6 czerwca 2015, 21:10 
Zacna persona forum

Moje BMW: Subaru Outback
Kod silnika: EJ253
przedlift ma zupełnie inny mechanizm niż polift. popatrz na realoem. tym niemniej da się to założyć tak że będzie działało choć trąci to lekką partyzantką. tzn mocujesz mechanizm na górze tak jak trzeba a na dole z tego co pamiętam łapiesz go grubą trytytką bo otwory nie pasują. do tego trzeba zamienić kable przy wtyczce bo mechanizm zacznie chodzić na odwrót.

Zastrzegam że mówię o kombi, w dwóch e39 kombi robiłem ten patent, nie wiem jak w sedanie.

Wiem ze niektórzy takich nie do końca profesjonalnych modyfikacji nie dopuszczają ja jednak nie mam akurat z tym problemu.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1