Witam serdecznie,
Moj problem polega na tym, że jak byłem w trasie to zrobila sie nieszczelność w lampie i dostala się woda. Przez co xenon przestal swiecic - myslalem ze sie spalil - ale po wymianie dalej nic, przelożyłem przetwornice z drugiej lampy - dalej nic. Wiec zacząłem sprawdzać dalej. W sprawnej lampie na żółtym kablu jest napiecie ponad 14v w niesprawnej nie ma.. Wiec podejrzewam, że tutaj jest problem. Ale co dalej ? jakis sterownik świateł ? gdzie go szukac ? Czy może problem polega na tym, że przez wodę zrobiło sie zwarcie i sterownik sam wyłączył napięcie na tą lampe ? Szukałem na forum ale nic podobnego nie znalazłem. Pozdrawiam i z góry dzieki za pomoc .
wlodbann napisał(a):
moze masz kolego przebicie na przewodzie wysokiego napiecia? po zaparowaniu lampy jest taka mozliwosc....
Problem jest w tym, ze do przetwornicy nie dochodzi prad. A i co wazne a wczesniej zapomnialem dodac - przetwornica w uszkodzonej lampie nie dziala i kupuje nowa ale to dalej nie rozwiazuje problemu bo po podmienieniu przetwornicy ze sprawnej lampy xenon dalej nie dziala. I tak sie zastanawiam czy poprostu sterownik lamp nie odlaczyl pradu na ta uszkodzona przetwornice bo bylo zwarcie? Tylko nie wiem czy jest w ogole taka mozliwosc.
Wymieniałem żarówki na oryginalne, kupiłem przetwornicę, problemem jest to, że nie dochodzi tam prąd (na żółtym kablu). Czy jest ktoś w stanie poradzić lub zaproponować co należy zrobić, gdzie szukać?
Dzięki, Pozdrawiam