BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 25 czerwca 2025, 00:33

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: e46 330ci problem na wolnych obrotach
PostNapisane: 24 listopada 2015, 17:34 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e46 330i
Witam mam problem w swojej e46 330ci szaleje na wolnych obrotach, podczas jazdy nic nie faluje normalnie sie zachowuje. Po przelaczeniu na gaz juz obroty nie faluja jest normalnie, doradźcie co to moze byc a mam spora trase do zrobienia, z niemiec do Polski niedlugo.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: e46 330ci problem na wolnych obrotach
PostNapisane: 24 listopada 2015, 18:56 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E46 330ci
Kod silnika: m54b30 manual 5b
Garaż: Jest http://tufotki.pl/CeDVO#p8265562
Jedyne fotki jak narazie z ogłoszenia
Kluczowa sprawa to podpiąć gdzieś na szybko pod kompa bo bez tego to można wróżyć z fusów. Jeśli na gazie nie faluje to moim zdaniem nie ma nigdzie lewego powietrza bo falowałoby i na benzynie i na gazie. Trzeba odczytać błędy i można coś wtedy naprowadzić.

PostNapisane: 24 listopada 2015, 22:21 
Pierwsze kroki

Byla podpieta to wykazalo wtryski 1i3 wczesniej byl blad czujnika polozenia walu, a od kilku dni slysze jak by pompa paliwowa zaczela wyć, od niedawna mam ta bmw a wiem co bylo z nia nie tak bo od swojego kumpla ja kupilem. Wczesniej tak nie miala bo czesto jezdzilem ja

PostNapisane: 25 listopada 2015, 16:33 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E46 330ci
Kod silnika: m54b30 manual 5b
Garaż: Jest http://tufotki.pl/CeDVO#p8265562
Jedyne fotki jak narazie z ogłoszenia
Z tego co pamiętam to przy uszkodzonym czujniku położenia wału samochód by wcale nie odpalił. A co do pompy to częsty przypadek jak auto długo jeździ na rezerwie, o tym często słyszałem że łatwo w ten sposób zajechać pompę. Jeśli się mylę to proszę mnie poprawić. Można spróbować zmierzyć ciśnienie za filtrem i przed filtrem paliwa. Jeśli będzie pokazywać na jednym zbyt duże ciśnienie (większe niż 3,5 bara jak dobrze pamiętam) a na drugim zbyt małe to duże prawdopodobieństwo że pompa jest na wykończeniu.

PostNapisane: 25 listopada 2015, 17:29 
Pierwsze kroki

W nastepnym tygodniu wlasnie przyjdzie mi pompa wiec bede ja wymieniac odrazu z filtrem, na rezerwie malo jezdzilem staralem sie utrzymac co najmniej polowe baku. Moze juz żywotność pompy sie skonczyla;) przy wymianie zawieszenia byly jeszcze orginalne amortyzatory, bede informowal czy po wimianie pompy przestala falowac;) dzieki

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1