Witam. To po kolei. Padła dwumasa, wymienilem na taką z modelu 3.0d e46 21.21-7500898

i zrobiłem ze 100 km , raz za szybko zmieniłem bieg, auto jeszcze miało z 3t ys obr, a wrzuciłem bieg, i pękł docisk sprzęgła.
Stary był taki:

_____________________________________________________________________________________________
Kupiłem o to taki docisk 21.21-7 525 866, jest on z 2.0d 150km (podobno takie pasują do bmw 330d tak wyczytałem na forum) i nie dawno go przywiozłem, jutro rano chciałbym zamontować.

jeszcze zdjęcia tarczy:
stary docisk tarcza:

nowy docisk tarcza:
Pytanie:
1. Dlaczego stary docisk ma taką otoczkę metalową a w tym nowym tego nie ma, to jest jakieś wzmocnienie czy co? może coś przez to nie pasować?
2. Tarcza się trochę różni jak widać na zdjęciach, to jest ważne czy nie?
3. Czy ten docisk co kupiłem będzie do tej dwumasy pasował? wszędzie jest 240mm.
Może mi stary docisk padł przez to, że mechanik coś źle zamontował? coś czytałem że docisk przed montażem trzeba na prasie coś z nim zrobić, my tylko poskładaliśmy do kupy, tarcze wyważyli na zapałkach i założyliśmy to. Wiem że najlepiej by było kupić nowy komplet sprzęgła i dwumasę ale nie dawno kupiłem samochód i to za duży koszt na nówki.