BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 8 czerwca 2025, 14:17

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] 2,0d. słabo pali
PostNapisane: 13 listopada 2007, 09:08 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E46
Witam serdecznie.
Panowie od czasu kiedy temperatu zjechała troche w dół moje auto troche słabiej zaczeło pali jest to E46 320d. Czy to wina świec? czy nalezy wymienić coś innego? Jeżeli to świece to jakie sa najlepsze do tego modelu??
Pozdrawiam

Ostatnio edytowano 13 listopada 2007, 17:44 przez JankielW_wa, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 13 listopada 2007, 12:07 
a czy na pewno akumulator masz dobrze naładowany? w zimę lubi trochę problemów stwarzać...

Tytuł:
PostNapisane: 13 listopada 2007, 23:11 
Pierwsze kroki

tego jeszcze nie zdąrzyłem sprawdzić bo to nowy nabytek. Jutro podłacze akumulator pod prostownik mam nadziej że to rozwiaże problem, ewentulanie jeżeli to nic nie pomoże dam znac

Tytuł:
PostNapisane: 14 listopada 2007, 19:18 
Forumowicz

Świece najlepsze markowe NGK, Bosch ale niekoniecznie najdroższe. To czy są przepalone można sprawdzić nie wykręcając ich. Jest taka centralka pod maską aby to sprawdzić. Elektryk czy mechanik będzie weidział. Akumulator sprawdź koniecznie bo to prawdopodobnie to czego szukasz.

Tytuł:
PostNapisane: 15 listopada 2007, 17:08 
Pierwsze kroki

Akumulator naładowany auto ładnie pali, mam jeszcze jedno pytanie ile wchodzi płynu do układu chodzenia????? Mechanik wlał ( tak powiedział) 6,5 litra koncentratu lecz po dwóch dniach dolałem jeszcze literek wody wiec chyba troche sporo. Sprawdzałem nigdzie nic nie ciekinie wiec ile tego płynu??? Modle się tylko a żeby to nie była tylko uszczelka pod głowicą. Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 15 listopada 2007, 17:23 
JankielW_wa, spokojnie, to normalne, zawsze jest tak, że jak wlejesz do chłodnicy, to zawsze się rozejdzie po układzie i trzeba dolać więc spoko :) a pojemności ile płynów możesz po numerze VIN rozkodować. na stronie jest gdzieś link :P

Tytuł:
PostNapisane: 21 listopada 2007, 19:18 
Pierwsze kroki

Nietety ale to uszczelka ! ! ! Musze kupić nowy silnik bo podobno sie nie opłaca naprawiać. Nowy "uzywany silnik" to wydatek około 5 tys $. Kuzwa swietna sobie kupiłem becie a raczej mojej dziwczynie. PO 2 tygodniach od zakupów dziadek wiezdza mi w tył i przód i tył ( auto zaparkowane na chodniku) do roboty a po odbiorze z salonu uszczela chyba nic wiecej nie może sie zepsuć ?????

Tytuł:
PostNapisane: 22 listopada 2007, 10:07 
Pierwsze kroki

a co tam się napsuło że taniej kupić drugi silnik? Jak na wymianę uszczelki to trochę dużo.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1