Witam
Niby wszystko by się zgadzało, tylko dlaczego wyskakuje błąd o spadku ciśnienia w oponach? Koła i opony mam wszystkie takie same, 245/40 r18.
Teraz mam nowy objaw tj. na skręconych kołach samochód wydaje z siebie dźwięk jakby miał problem z rozłożeniem siły na poszczególne koła... Delikatnie przyszarpie (albo sprawia takie wrażenie) tak jakby chciał zgasnąć, dzieje się tak niezależnie czy cofam czy parkuję przodem, tylko przy wolnym "toczeniu się" i to nie zawsze. W przyszły weekend planuję zakup alternatora bo wiele wskazuje na to, że mam skoki napięcia, skrzynia chodzi świetnie by np po krótszej trasie z włączonymi światłami, nawiewami itp zacząć zmieniać biegi około 2100 obr. a po dłuższej trasie wszystko wraca do normy. a przy następnej okazji gdzieś za 2 miesiące planuje wymianę oleju w Xdrive chyba że polecacie coś innego zrobić.
Alternator podobno idzie sprawdzić w następujący sposób:
-odpalić samochód, włączyć wszystko co się da i sprawdzić czy ładowanie jest poniżej normy, jeżeli tak to do wymiany regulator, jeżeli nie to znaczy że jest inny problem.
Nie wiem na ile ta metoda jest skuteczna ale spróbuję.
Wielkie dzięki za odpowiedź!