BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 24 czerwca 2025, 00:27

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [e39]Jakie uszczelki broków podstawy filtra oleju
PostNapisane: 17 maja 2016, 20:12 
Forumowicz

Moje BMW: Siwa & Czarna
Kod silnika: M54B30 & M54B22
Witam. Cieknie mi olej z podstawy lub wężyka vanosa, lub z broków zaślepionych (97rok). Kupiłem podstawę z m52tu (grudzień 99) z wkręcanymi brokami i chciałbym za wczasu wymienić w nich uszczelki/podkładki czy oringi, z tąd pytanie co tam dokładnie przychodzi, z jakiego materiału i gdzie to można kupić? Druga sprawa to przeczytałem dużo postów z wymian tego ustrojstwa i natknąłem się na dwa w których pisało, żeby odpowietrzyć ten przewód vanosa, tj. Poskręcać całość do kupy, oprócz górnej śruby tego wężyka, odpalić i dopiero przykręcić, aż zacznie lecieć olej? Prawda, czy mit? Dzięki, pozdro.

Obrazek

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [e39]Jakie uszczelki broków podstawy filtra oleju
PostNapisane: 17 maja 2016, 21:07 
Forumowicz

Moje BMW: e90 325d
Kod silnika: m57
Garaż: bylo e39 m52b25
jest
colt cz34
e90 325d 253KM 600Nm
Waldasso napisał(a):
natknąłem się na dwa w których pisało, żeby odpowietrzyć ten przewód vanosa, tj. Poskręcać całość do kupy, oprócz górnej śruby tego wężyka, odpalić i dopiero przykręcić, aż zacznie lecieć olej? Prawda, czy mit? Dzięki, pozdro.
nigdy czegos takiego nie robilem ,po co ,jest odpowietrzenuie komory silnika tzw.odma .a uszczelek do brokow szukaj wg realoem,bmwstore ,jezeli wogole sa wymienne .

PostNapisane: 18 maja 2016, 07:54 
Poszukaj zanim zapytasz

Własnie ja też uszczeliki wymieniałem na fabrycznie nowe w aso i teraz czeka mnie naprawa pompowtryskiwaczy cena podobno jest teraz w miarę to można sobie wziąć.

PostNapisane: 19 maja 2016, 18:03 
Forumowicz

Moje BMW: Siwa & Czarna
Kod silnika: M54B30 & M54B22
Też mi się tak wydawało, że posty, które przeczytałem to coś mieli nie tak z silnikami czy odpowietrzeniem. Części kupione w ASO tj. wąż co idzie do vanosa, 4 podkładki, uszczelka podstawy koszt 216. Niestety nadal nie mam nic pod te broki, ponieważ nie mają w katalogu/realoem takiej części, ani w silnikach m50, ani w m54. Podstawa widnieje w całości. Nie wiem czy w ogóle odkręcić te broki i sztukować coś, czy zakładać tak jak jest.

Obrazek

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1