Cześć, chce wymieniać teraz sprzęgło w swoim aucie i chciałbym jakiś lepszy zestaw, wiem że napewno docisk z M57 ale co dalej? Chciałbym osiągnąć możliwe jakbliższy zestaw jaki ma scrooge u siebie wsadzone. Zakupiłem aktualnie zestaw od FTWL (
) ale nie jestem przekonany do jednomasy ponieważ auto służy mi na codzień i chyba zwrócę to albo odeślę samą jednomasę. Natomiast chciałym lekko odelżyć koło zamachowe tak jak scrooge i pytanie, która firma by mi to najlepiej wykonała? Dodam, że przy tym zestawie scrooge chyba musiał zeszlifować trochę dwumas więc szukam firmy, która też to zrobi razem z odelżaniem.
Wreszcie znalazłem trochę czasu żeby zająć się samochodem. Dwa dni walki u mechanika, tydzień czekania i wleciał nowy setup sprzęgła:

Docisk M57 + wzmacniana tarcza sprzęgła + odelżone koło zamachowe.
Wyciąganie skrzyni w moim samochodzie to jest masakra, W pewnym momencie chcieliśmy już silnik wyciągać bo śruby od góry nie chciały puścić. Ale na szczęście się udało.
Stres był niemiłosierny jak wsiadłem pierwszy raz żeby odpowietrzyć układ, a tu po wciśnięciu sprzęgła dzwoni w skrzyni jak w kościele. Ale na szczęście po odpaleniu samo-regulator na docisku naprawił problem

Efekt - jestem zaje

zadowolony
Przed wymianą nie byłem w stanie zostawić za sobą metrowego śladu spalonej gumy ( tłumaczyłem sobie, że to przez szeroką oponę

)
Dzisiaj jak się wszystko już ułożyło tak z ciekawości spróbowałem - 16 metrów dwóch(!) pasków pod domem mechanika
Co ciekawe - docisk jest dużo mocniejszy, a pedał chodzi lżej niż na starym oryginale. Nie wiem czego to kwestia.
Wielkie podziękowania dla
Santino za wszelkie rady i nowy docisk

Teraz czas zabrać się za audio