BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 19 czerwca 2025, 22:35

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E87] Problem z DTC
PostNapisane: 13 listopada 2011, 14:53 
Częsty bywalec

Moje BMW: E46 Touring
Kod silnika: Silnik M57N
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=105058
Witam dzis rano jadac do pracy zapalila mi sie kontrolka od trakcji ze jest wylaczona i auto stracilo systemy :szok: .Po zatrzymaniu auta sprawdzilem check na BC i byl problem z DTC oraz od opon czyli ta kontrolka z wykrzyknikem!zgasiel poczekalme 2 min zaplilem i wszystko bylo normalie ,zdarzylo mi sie to drugi raz .tydz temu byl pod kompem i zadnych bledow nie bylo :mur:
co to moze byc?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [E87] Problem z DTC
PostNapisane: 13 listopada 2011, 15:47 
Częsty bywalec

sprawdzilem wszystko ok bardzo dbm cisnienie i gumy,zostalo mi to z motorow :ok:
nie mam pojecia o jest grane

PostNapisane: 14 listopada 2011, 09:14 
Częsty bywalec

Dzis to samo jak wracalem po 40km sie zapalio!!macie jakies pomysly?

PostNapisane: 14 listopada 2011, 12:55 
Częsty bywalec

skalibrowalem czujnik od kol bo ostanio cisnienie zmienialem i nie zrobilem moze to bedzie od tego!ale czemu dtc wyswietlako ze nieaktywny

PostNapisane: 17 listopada 2011, 15:41 
Częsty bywalec

no niestety dzis pojawily sie znow te bledy ,dwa razy na krotkich odcinkach :mur:
jeden kolega z klubu cos takiego napisal czy moze byc to od tego?
"Witam,
wg mnie masz problem z czujnikiem skrętu kierownicy lub z taśmą do airbag. Dosyc czesta przypadlosc w E9X.
Nie działa wtedy korektor hamowania, DTC i czujniki cisnienia. Z ABS jest wszystko w porzadku, bo on nie potrzebuje informacji jak jest polozona kierownica.
Usterka pojawia sie i znika bez konkretnej przyczyny. Jak padnie ci i wylaczenie wlaczenie stacyjki nie pomoze to trzeba naprawiac.

Naprawa polega na wymianie i zaprogramowanie na nowo calego pajaka (ustrojstwo z manetkami pod kierownica) lub wymiana samej tasmy w zaleznosci co padlo. Jak pada tasma, to czesto tez nie dziala multifunkcja.
Niektorzy w UK probuja naprawiac czujnik skretu kierownicy - znajdziesz linka w moich postach na forum E9X.

Trzeba uważać bo używane pająki nawet jak maja sprawny czujnik skretu, to lubi zaraz padac sama tasma, ale tu nie trzeba nic programowac i sama wymiana jest raczej bezproblemowa"

inny ze to moze byc problem od aku ale sprawdzlem ladownaie podczas jazdy jest 14,4V a jak stoi wylaczony 12.3V sprawdzalem rowniez miernikiem
jakies sugestje pomysly?
dzis nie mailem czasu ale nastepnym razem jak mi wyskoczy to prosto podjade pod kompa i sprawdze (zastanawiam sie nad komper interfejsu,bo za kazdym razem kasuja :mur: ) chyba ze juz wyskoczy na stale

PostNapisane: 3 lipca 2016, 10:55 
Poszukaj zanim zapytasz

Moje BMW: bmw e87
Witam. Czy ktoś z forum mógłby mi pomóc z rozgryzieniem tematu nie działającej kontroli trakcji w bmw e87 320i? W inpie występuje błąd DTC 5e20 czyli czujnika ciśnienie w pompie. Zbieżność mam zrobioną, pierścienie na półosiach jak nowe. W inpie nie mogę też zaadoptować czujnika skrętu, włączam funkcję kalibracji i nic się nie dzieje...Pozdrawiam

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1