Witam,
Mam pytanie: czy błąd wyświetlany na desce: "full beam headlight lef, failue!" może mieć wpływ na prawidłowe działanie klimatyzacji?
Od jakiegoś miesiąca walczyłem z klimatyzacją (raz działała, raz nie, wentylator raz się załączał raz nie), w międzyczasie wyświetlał mi się kilka razy na zień błąd od światła postojowego (ze względu na to, że działało światło olewałem temat).
Nie mogłem dość do ładu z klimą w związku z czym wstawiłem auto do warsztatu, wymieniono mi sprężarkę i chłodnicę (co mnie mocno zdziwiło...). Odebrałem wczoraj samochód i po godzinie znowu siadła klimatyzacja i wywalił mi błąd całej wiązki lewego reflektora, w związku z czym otworzyłem klapę i okazało się, że dwie wiązki z lewego reflektora mają kostki położone na nadkolu, przez co były całe zasyfione i zawilgocone. Wyczyściłem całość, przesunąłem kostki w suche miejsce i zniknął problem z komunikatem, jak również zaczęła działać klima.
Czy jest możliwe, że zawilgocenie wiązki od świateł mogło wpływać na działania komputera i sterowanie klimatyzacją (wentylator raz się załączał, raz nie). Czy spotkaliście się może z takim objawem?
pozdr. Cezar77
|