Witam, słuchajcie, mam prośbę do wszystkich użytkowników BMW z silnikami z rodziny M52. Na różnych forach wszyscy piszą o braku mocy, słabym dole, podwyższonym spalaniu, słabej reakcji na gaz itp itd.
Wszyscy wiemy, że najlepszym sposobem jest komputer, ok zgadzam sie w 100%, ale czasem padający czujnik wałka lub wału, przepływka lub inny czujnik nie wywalą błędu zanim nie padnie całkiem lub uszkodzi się mechanicznie.
Warto wtedy porównać wartości Live data, ale żeby móc porównać trzeba mieć do czego:)
I tu moja prośba i inicjatywa, post założyłem z myślą o silnikach M52 (bo takowy posiadam w mojej e39 M52B20) ale jak najbardziej jest to temat otwarty! Prosiłbym tych, których auta chodzą idealnie, mają wszystko sprawne i Bmw jeździ książkowo o wrzucenie swoich screenów, lub filmików na YT o odczytami Live data.
Każdy wrzuca jak ma problem, dostaje porady i podpowiedzi, ale jak już naprawi i auto np ożyło to dziękuje i zamyka temat:P
Myślę, że to może przydać się każdemu z nas i potomnym też

np ten filmik też dużo może komuś powiedzieć o odmie:
https://www.youtube.com/watch?v=_A2X-pFHQtAo takie mi chodzi, ktoś coś wymienił, auto działa jak złoto, wrzucić, pokazać jak powinno byc, wtedy każdy będzie mądrzejszy
Sam mam problem z muleniem, słabym dołem, auto pali ładnie, nie strzela ita, ale jak wciskam gaz to mam uczucie jakbym ciągnął przyczepę

podpinam pod kompa, błędó zero, odczyty podejrzane, ale nie mam z czym porównać itd.
Co wy na to? robimy zbiorczy temat o live data?