Drodzy,
Proszę o poradę czy ktoś spotkał sie z problemem niegaszących świateł dziennych.
Problem polega na tym ze jak zamykam samochód cały czas świecą sie światła dzienne oraz światło STOP. Czasami światła sie wyłącza np. 5min jak oddaje sie od samochodu na większa odległość a bywa i tak ze zostawiłem auto na noc i rano dalej sie świeciły co rozladowywuje mi akumulator. Byłem u znachora który kodowal mi światła powitania i stwierdził ze ktoś już wcześniej rzeźbił w kodowaniu, ale sam nie mógł ustalić co pozostawia włączone światła (podejrzenia padły na alarm).
Poczytałem trochę na tym forum i ustaliłem ze w E60 jest wada fabryczna w tylnich lampach, problem przepalajacej sie kostki, która powoduje zwarcie, sprawdziłem to u siebie i faktycznie były przepalone, usterka została naprawiona ale światła po zamknięciu auta dalej sie palą ;/
Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki, sprawdziłem tez ustawienia w aucie opcji Light HOME (doświetlenie drogi) która również wyłączyłem, sprawdziłem czy auto przechodzi w tryb uśpienia i tez jest Ok
Problem ze światłami jest tylko wtedy kiedy jadę autem i zamykam auto, natomiast kiedy auto już stoi jakiś czas i otworze i zamknę auto to problemu nie ma.
To jakaś masakra

gdzie szukać problemu
Dodam jeszcze ze jakiś czas temu gdy poszedłem do garażu to zauważyłem jak światło Stop miga/pulsuje jakby było jakieś zwarcie, ale rozebrałam Stop w podsufitce i kostka, przewody i płytka wyglądały Ok.
Proszę o pomoc
Pozdrawiam