BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 14 czerwca 2025, 03:07

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E39] M52B20 nie odpala po nagrzaniu
PostNapisane: 2 lutego 2018, 15:05 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E39
Kod silnika: m52b28tu
Witam. Problem wyglada nastepujaco, auto po nagrzaniu w ogole nie odpala, kreci kreci i nic. Podlaczylem auto pod komputer i INPA pokazala blad 65 Sensor Camshaft, czyli jak sie domyslam czujnik walka rozrzadu. Owy czujnik kupilem, oryginalny, wymienilem i nadal to samo. Blad wyskakuje nadal, nawet po wykasowaniu w INPIE a auto po nagrzaniu nie pali. Dodam, ze nie ma zadnych spadkow mocy, zbiera sie dobrze, odpala na zimnym od strzala, nie faluje itd. Dopiero po zgaszeniu juz jest nie do odpalenia. Mial ktos podobny problem? Bede wdzieczny za wskazowki. Pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [E39] M52B20 nie odpala po nagrzaniu
PostNapisane: 2 lutego 2018, 20:35 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e39
Kod silnika: M52b28tu
Założyłes czujnik nowy orginalny? Ja miałem ten sam problem czujnik walka ssacego koszt nowego 450 zł
Zamiennik nie będzie Ci chodził. Albo wymieniłes nie ten co trzeba są dwa ssący i wydechowy.

Tytuł: Re: [E39] M52B20 nie odpala po nagrzaniu
PostNapisane: 2 lutego 2018, 20:48 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E39
Kod silnika: m52b28tu
Czujnik kupilem nowy siemens, czyli ori jaki montowali jesli sie nie myle. Jestes pewien ze w m52b20 na pojedynczym vanosie jest tez czujnik ssacy? Przypatrywalem sie dzisiaj i nie widzialem zadnego innego procz tego z boku glowicy przy vanosie ktory wymienilem.

Edit: Auto dzis po nagrzaniu do pionu po prostu zgaslo no i wiadomo nie dalo rady odpalic. Na kompie nadal blad tylko czujnika walka. Wkurzylem sie i wymienilem tez czujnik walu i jak reka odjal. Auto odpala i chodzi normalnie. Pisze bo moze ktos bedzie szukal problemu w przyszlosci, wniosek taki ze czujnik walu moze byc uwalony a nie zawsze pokaze jego blad na inpie, co zmylilo mnie.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1