Witam, mam problem z wysokoscia regulacji swiatel w moim e30. Jakis czas temu zauwazylem, ze lewy reflektor od światel krótkich jest poluzowny i jego dolna czesc rusza się jak wahadlo. Po wyjeciu lampy okazalo sie, ze spinka mocująca dół reflektora pękła i stąd jego chybotanie. Auto jest wyposażone w pneumatyczną regulację, lecz jak w wiekszosci przypadków ona nie dziala. Natomiast moge regulowac wychylenie dolu lampy kręcąc ręcznie tym plastikowym pierscieniem czy tam tuleją, w którym zamontowana jest śruba wchodząca w spinkę. Problem polega na tym, ze nawet jak dokręcę tuleję do końca, czyli wydłużę maksymalnie zasięg śruby, to reflektor świeci za bardzo w dół. Nie wiem jak to moglo dzialać wczesniej. Jedyna różnica, to taka, ze wczesniej reflektor zamocowany był spinką taką
a teraz zamocowałem ją standardową spinką taką
Ale z tego co czytałem, spinki te są wymiennem i na oko mają taką samą długość.
Moje pytanie jest takie, co mogę zrobić? Czy taś śruba która umocowana jest w tuleji, jest ruchoma, i czy można ją wykręcić bardziej, tak aby kręcąc tuleją miała ona dłuższy zasięg, przez co mogła bardziej wychylić dół reflektora?
Pozdrawiam