BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 16:49

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] Coupe 1999r Problem z klamka zewnetrzna kierowcy.1
PostNapisane: 25 lipca 2018, 06:38 
Pierwsze kroki

Moje BMW: BMW E46 COUPE Ci
Witam.
Szukalem kilak godzin na forum na nurtujace mnie pytanie zwiazane z nie otwierajacymi sie drzwiamy przy uzyciu zewnetrznej klamki.

Na poczatku chcialem zaznaczyc ze moje bmw jest z 99r wiec odpada rozmowa na temat linki, poniewaz jej nie ma.

Druga sprawa dotyczy gumowej zaslepki po przez ktora mozna dojsc do sruby regulujacej klamke, chodzi o ta srubke pod gumowa zaslepka, ktora mozna dokrecic imbusem 4 i niektorym dalo to oczekiwany skutek i po tym zabiegu mieli naprawiona klamke.

I TUTAJ ZACZYNAJA SIE MOJE SCHODY.
Mianowicie nic to nie dalo, ponad to ten element caly czas opada, poruszanie klamka w rzaden sposob nie rusza tym elementem ani w gore ani w dol, dodam ze wewnetrzna klamka dziala sprawnie i gdy jej urzywam drzwi sie otwieraja

Rozebralem tapicerke
Drzwi pasazera zostawilem otwarte i wysunalem okno. Wlozylem reke z trudem i dotarlem do tego elementu ( ciagle mowa o tym elemencie do ktorego przykrecona jest srubka ktora poniektorzy kreca gdy sciaga sie gumowa zaslepke ). Miedzy klamka i elementem jest wielki luz. Wlozylem imbus przez dziurke a druga reka w srodku drzwi trzymalem ten element, dokrecilem srubke na maksa ale gdy puscilem to znow opadl na dol.

Nie wiem na jakiej zasadzie laczy sie z klamka, w jaki sposob zrobic by ten element nie spadal tylko jakos trzymal sie w poziomie. Czytalem gdzies ze komus gwint tej srubki sie zerwal i dal nakretke. Ale nikt nie pisal ze ten element calkiem opada. Nawet nie wiem co bym mial kupic by to naprawic. Rozebralem nawet klamke do etapu wyciagniecia zamka, tego elementu do ktorego wklada sie klucz.... ale zwatpilem. POMOZCIE

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: Bmw e46 coupe. 1999r Problem z klamka zewnetrzna kierowcy.1
PostNapisane: 3 sierpnia 2018, 15:11 
Pierwsze kroki

Moje BMW: BMW E46 COUPE Ci
Nikt mi nie pomoze ?

Tytuł: Re: Bmw e46 coupe. 1999r Problem z klamka zewnetrzna kierowcy.1
PostNapisane: 3 sierpnia 2018, 15:38 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E36&E46&F30
Garaż: E36 316i Compact & E46 320CI Coupe & F30 320D Sedan
Bezdech napisał(a):
Nikt mi nie pomoze ?

Pomoże pomoże tylko przeczytaj i napisz post tam gdzie należy czyli w istniejącym już temacie w tym dziale ;) ;)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1