Szanowni Państwo,
podbijam temat- poszukuję specjalisty od kodowania modułu komfortu w Warszawie/okolicach.
Dłuższy opis problemu:
Standardowo- przestał funkcjonować centralny zamek z "pilota". Sam pilot sprawdzony i funkcjonujący. Zmęczony całym bałaganem kupiłem nawet jakąś uniwersalną centralkę, żeby się wpiąć w instalację i przejść przez problem w "tę stronę". W trakcie próby instalacji wyjąłem moduł komfortu i zauważyłem, że poprzedni właściciel już próbował dokonywać naprawy znanym sposobem (szacun dla Gifmana) i przekaźniki były już otwierane. Wpadłem więc na genialny pomysł aby wymienić przekaźniki na nowe- bo skoro tamte były już naprawiane (odświeżane?), to może czas na ich wymianę. Zakupiłem takowe na allegro i zawiozłem człowiekowi do zalutowania (bo ja bym pewnie spalił płytkę). Wylutował (jeden z przekaźników miał 1 pin odlutowany), wyczyścił, zalutował nowe, sprawdził luty pod mikroskopem i oddał mi do zamontowania. Po montażu, światła we wnętrzu wróciły, działają również elektryczne szyby, ale centralny "zdechł na amen". Ryglowanie drzwi kluczykiem nie wpływa na ryglowanie pozostałych drzwi (poza bagażnikiem). Kierunkowskazy informują jednak o zablokowaniu / rozblokowaniu pojazdu. Koniec końców moja "naprawa" wyszła gorzej niż nie robienie nic...
Ostatnia szansa którą daję oryginalnemu systemowi to właśnie próba zakodowania aktualnego/innego używanego modułu. Później oddaję go na montaż chińskiej centralki (z jakimiś przekaźnikami za ponad 450 zł

).
Użytkownicy pomóżcie!