BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 11:21

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] 330D M57D30. Przyczyna zamulenia auta? Dane z INPA?
PostNapisane: 24 czerwca 2019, 10:08 
Poszukaj zanim zapytasz

Moje BMW: E46
Kod silnika: M57D30
Dzien Dobry,

E46 330D touring 01.2001
M57D30 184km. Manual

Auto bylo brutalnie szybkie, az nagle jednego dnia przestalo jezdzic. Posiadam INPE, poproszę o informacje jakich uzyc pulpitow gdyz na innych wątkach na forum wiele zdjęc juz wygasło.
Z racji, ze auto bardzo wolno przyspiesza to oddalem na regeneracje turbiny. Troche piszczala. Powiedziano mi, ze turbo bylo zweglone i stopione. Wiec musialem zalozyc calkiem nowy wkład...
Tak wygladała obecnie turbina - https://zapodaj.net/8e1884512a630.jpg.html

Zostalo zmienione rowniez sterownik na nowy pierburga i wszelkie uszczelki itp.. jednak.. po regeneracji turbo... auto jest wolne jak stare 1.9tdi. Mam problem by wyprzedzic TIRa.

Auto ma 352tys pewnego przebiegu. W ostatnim czasie oprocz turbiny zostala wymieniona dwumasa ze sprzeglem na nowa oryginalna ale to juz po tym fakcie jak auto stracilo moc wiec nie powiazane.

To auto po prostu ma trudnosc, jakby sie dusiło. Na kazdym biegu. Glosno buczy, meczy sie a tu predkosc rosnie jak w starym passacie... auto ogolem jest bardzo zadbane, wszystko robione co 10 tys wlacznie z filterkiem odmy itp. 5w30 7L itp.

Prosze o pomoc gdyz mechanik zalamuje rece. Im wiecej sie dłubie tym jeszcze wolniej jezdzi...

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [E46] 330D M57D30. Przyczyna zamulenia auta? Dane z INPA?
PostNapisane: 25 czerwca 2019, 11:36 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46,e90,e60,e61
Kod silnika: M52TU,n62b44,m57
Jak jesteś z Warszawy to możesz do mnie podjechać. Może masz nie kumatego mechanika... Za freeko sie podepniemy i może coś się rzuci w oko. Nie znam się na dieslach ale czasem są rzeczy oczywiste.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1