BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 22 września 2019, 15:05

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Regulamin działu


Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.



Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu


Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji


Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery



Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E60] Samochód "pali" alternator
PostNapisane: 11 sierpnia 2019, 15:59 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz

Posty: 1
Moje BMW: E60
Witam.
Doszukałem się kilku podobnych tematów, jednak żaden nie opisuje mojego przypadku. Mianowicie jestem posiadaczem E60 525D, 2004r. Ok. 2 miesięcy temu padł mi alternator, swoje lata miał, kilometrów narobił, ok, mial prawo. Wymieniony na nowy, po 3 tygodniach problem wrócił, czerwona kontrolka akumulatora, "błąd w układzie ładowania" i niesamowicie intensywny zapach spalenizny spod maski. Alternator spalony, na gwarancji, więc wróciłem do garażu w którym mi to robili. Zregenerowali alternator, auto odebrałem, wszystko znowu było w porządku. Od tego czasu minął miesiąc. Dziś znów "błąd w układzie ładowania" i znajomy mi zapach spalenizny. Objeździłem paru garażystów jak i autoryzowany serwis BMW. Każdy jeden twierdzi, że trzeba po prostu wymienić alternator i wszystko będzie w porządku. Nie widzi mi się jednak wydawać nie małą sumkę co miesiąc na nowy alternator. Na początku tego roku miałem podobny problem, jednak alternator był w porządku, ale wymiana akumulatora i regulatora napięcia pomogła. Na całe pół roku. Może miał ktoś podobny problem i wie jak to rozwiązać? Co moze być przyczyną?


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [E60] Samochód "pali" alternator
PostNapisane: 11 sierpnia 2019, 22:57 
Offline
Forumowicz
Avatar użytkownika

Wiek: 32
Posty: 153
Lokalizacja: SPS
Moje BMW: f30 335d
Kod silnika: n57z
Trzeba pomierzyc jakie jest napięcie ładowania i prąd . Słyszałem że problemy z ładowaniem mogą też być po zmianie Aku i przy tym brak resetu IBS


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 


Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 72 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL