Witam,
przegrzebałem kilka tematów i niestety nie znalazłem tematu w którym objawy byłyby takie jak u mnie dlatego zakładam nowy.
Mam BMW E46 compact 320td i problem jest taki że przy przyśpieszania z 1(najbardziej słyszalne) 2 o 3 biegu słychać głuche puknięcie (jak wyrobionej tulei - pojedyńcze puknięcie) a następnie takie rzężenie/trekotanie jakby przegub? - tylko o większej częstotliwości stukania, tak bardziej rzęzi metal jakby ocierał o coś... efekt ten występuje tylko przy energicznym przyśpieszaniu na prostej drodze lub skręcie w prawo (np na skręcie lub zakręcie drogi.) przy skręcie w lewo jest duuużo mniej słyszalne to trykotanie. Przy zwykłym ospałym przyśpieszaniu objawy są praktycznie nie wyczuwalne/zauważalne. Objawy generalnie się coraz bardziej nasilają. a jedną z ciekawych rzeczy to to że odkąd zaczęło się to dziać auto ściąga mi w lewą stronę i muszę kontrować kierownicą lekko w prawo a wcześniej było idealnie na wprost..
Autem byłem u mechanika jeden wymienił podpore wału i w sumie inne stuki to wyeliminowało ale tych opisanych powyżej niestety nie. Powiedział też że wartobyłoby zająć się tulejami przednimi (tymi przy progach) tego całego wahacza podłużnego/zwrotnicy ale on się nie podejmie tematu.. inny mechanik orzekł do wymiany łącznik elastyczny i łożysko skrzyni biegów ale tak naprawdę muszą zrzucić wał i szukać.
może ktoś z Was miał podobny problem w końcu po drogach jeździ troche tych e46

z góry dziękuję za pomoc.