isek napisał(a):
Witam serdecznie całe grono. Stałem się posiadaczem BMW 523i. No i zaczęły się moje problemy. Każdy mechanik mówi co innego, a dokładnie chodzi mi o płyn do wspomagania kierownicy. Jaki mam wlać. Ten który jest w tym momencie jest poprostu w kolorze brązowym. Nie wiem co tam ktoś wlał, ale chce powymieniać wszystko żeby chodziło tak jak ma chodzić. Olej do silnika wlałem Castrol Magnatec 10W/40. Mam nadzieje że jest dobry. Pozostał mi jeszcze płyn do wspomagania, no i układ hamulcowy. I tutaj znowu problem. Nie wiem gdzie jest jakiś zbiorniczek do tego płynu. W jednym warsztacie powiedziano mi, że w tym modelu nie ma czegos takiego jak zbiorniczek a płyn trzeba wlewać bezpośrednio do układu pod ciśnieniem. Wybaczcie mi moje pytania, ale przesiadłem się z mazdy 626.

Acha. I jeszcze jedna prośba. Chodzi mi o rodzaj świec. Jakie najlepiej kupić do tego modelu? Z góy serdecznie dziękuje za okazaną mi pomoc.
do wspomagania ATF , do silnika najlepiej syntetyk, płyn hamulcowy DOT 4, zbiorniczek jest pod filtrem kabinowym od strony kierowcy, swiece Vline30 NGK BKR6 equp albo odpowiednik Boscha lub BEru.