BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 03:28

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] 330d
PostNapisane: 23 lutego 2008, 00:56 
Pierwsze kroki

Witam jestem tu nowy i jestem dość świeżym użytkownikiem e46 330d touring i zaobserwowałem ostatnio jedna trapiaca mnie dość sprawę prze dodawaniu gazu przy około 2tys obrotów robi sie taki swist (nie turbina) tylko tak gdzies był jakis przedmuch jest to slyszalne tylko tak około 2tys obrotów później nic nie słychać spadków mocy żadnych nie ma samochód rozpędza sie zacnie :) co to może być bo ja jestem zielony w temacie bmw a jeszcze bardziej zielony w temacie turbo diesli proszę o jakąś poradę co moge z tym zrobić bo sam nie wiem a dość dużo jeżdżę i nie chce żeby furce coś się stało z góry dziękuję za pomoc

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 23 lutego 2008, 11:45 
Pierwsze kroki

moze potem zagłusza silnik swiśt moze byś z uskodzonego dolotu tzn jakiś przedmuch peknieta guma moze intercoler poszukaj na tych elementach zaolejenia ja jak mialem dziurke w ic. to mialem brudny w tym miejscu poniewaz tylko tam mi sie brud czepiał poszukaj u siebie takich miejsc, ale to by wystepowało stale a słychac na postoju czy tylko podczes jazdy bo na postoju to turbo kiepsko ładuje bez obciąrzenia wiec nie powinno być za bardzo słychać

Tytuł:
PostNapisane: 23 lutego 2008, 12:41 
Pierwsze kroki

właśnie na postoju zbytnio nic nie słychac tylko przy jeździe

[ Dodano: 23 Luty 2008, 22:58 ]
może ktoś ma jeszcze jakies sugestie do tego tematu ?

Tytuł:
PostNapisane: 24 lutego 2008, 13:30 
Pierwsze kroki

kolego sprawdz czy jest dobrze zalozona aluminiowa rura ktora wchodzi do interkulera, znajduje sie ona po tej stronie co jest turbina , i moze sie zdarzyc ze ktos zle zalozy ta rure i wytrze sie w niej dziura ( bo na podluznicy przy tej rurze jest wystajacy bolec i jak rura bedzie zalozona po odwotnej stronie wezy od klimy moze sie wytrzec dziura w aluminowej ruze) Sprawdz to !!!!

Tytuł:
PostNapisane: 24 lutego 2008, 20:46 
Pierwsze kroki

no to wyczyśc motor zwłaszcza przewody od dolotu jakimć środkiem do czyszczenia
pojeździj troche i powinieneś znaleść miejsce gdzie olejem wali bo zawsze troche oleju w dolocie z odmy jest i poinieneś znaleść z kąd wali, albo rozbierz wszystko i obejrzyj. zdejmij zderzak, inetrcooler i przewody i sprawdzaj po kolei. ja jak szukałem dziurki w intercolerze to zlałem go płynem do mycia naczyć i w niego powietrzem dmuchnołem i zaraz bańki szły i było wiadomo. miłej zabawy.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1