BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 11:02

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] Kierownica / Air bag, pomocy!
PostNapisane: 6 lutego 2008, 22:02 
Pierwsze kroki

Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=114305
Jak sciagnac AIR BAG z takeij kierownicy ? http://bmwfans.info/original/E46/Lim/32 ... l-32_1173/

powinny byc 3 sroby ? wzdjalem z wielkim trudem oba plastiki ...( uff bardzo ciezko ) po czym zostalem air baga i nie wiem jak go odkrecic i zdjac kierownice zeby dojsc do mechanizmow wycieraczek i kierunkowskazow gdyz mi sie zlamal jeden przelacznik i nie moge go zmienic moze ktos wie ?

Ostatnio edytowano 8 lutego 2008, 17:38 przez Bizzley, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 8 lutego 2008, 11:10 
Pierwsze kroki

witam. Z drugiej strony kierownicy czyli od strony zegarków powinieneś mieć 2 śrubki typu trox czy jakoś tak. Co prawda mam trochę inną kierownice ale powinno być tak jak u mnie. Odkręcasz te srubki i poducha odkręcona TYLKO NIE ZAPOMNIJ ODŁĄCZYĆ AKUMULATORA PRZED ODŁĄCZENIEM PODUCHY BO WYSKOCZY CI BŁĄD I WTEDY BEDZIESZ MUSIAŁ NA KOMPA JECHAĆ :P . Pod poduszką masz nakrętke która trzyma całą kierownice

Tytuł:
PostNapisane: 8 lutego 2008, 13:06 
Forumowicz

Moje BMW: E60 3.0d
Kod silnika: M57N
przekręc kierownice w lewo o 45 stopni i od strony zegarów bedziesz miał śrubke torx nastepnie odkręc tak samo w druga strone i bedzie druga śrubka i tyle poducha wyjeżdża. tak jak pisze kolega aku koniecznie odłączone

BMW..E60..3.0...218 KM....500Nm ==>jest

Tytuł:
PostNapisane: 8 lutego 2008, 22:14 
Pierwsze kroki

eeeeetam. w tej kierownicy nie ma żadnych śrubek. są za to sprężyny do odgięcia przy pomocy płaskiego wkrętaka wkładanego równolegle do płaszczyzny koła kierownicy przez dwa otwory (mogą być jeszcze dziewicze) na tylnej ściance kierownicy. należy włożyć z jednej strony wkrętak ciągnąc poduchę i po wyhaczeniu powtórzyć z drugiej.
powodzenia

Tytuł:
PostNapisane: 18 lutego 2008, 19:55 
Pierwsze kroki

Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=114305
kolega isys ma racje nie tak jak poprzednicy sprezyny sie odgina i jest gitara ;d ciezko na poczatku bylo ale doszedlemn do wprawy i teraz to doslownie chwilka ;]

Tytuł:
PostNapisane: 18 lutego 2008, 22:20 
Forumowicz

Moje BMW: e46 330ci
Kod silnika: M54B30
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=158221
I ja potwierdzam, że kolega isys ma rację. 2 tygodnie temu miałem do czynienia z identyczną kierownicą jak Twoja, którą ściągałem więc potwierdzam z autopsji :P Pamiętaj tylko o odłączeniu aku i jakiś czas odczekaj zanim zaczniesz rozbierać kierownicę.

Było: '91 E34 535i
Jest: '01 E46 330ci TITANSILBER METALLIC (354) http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=158221

Tytuł: kierownica
PostNapisane: 29 marca 2008, 23:14 
Pierwsze kroki

[quote="isys"]eeeeetam. w tej kierownicy nie ma żadnych śrubek. są za to sprężyny do odgięcia przy pomocy płaskiego wkrętaka wkładanego równolegle do płaszczyzny koła kierownicy przez dwa otwory (mogą być jeszcze dziewicze) na tylnej ściance kierownicy. należy włożyć z jednej strony wkrętak ciągnąc poduchę i po wyhaczeniu powtórzyć z drugiej.
powodzenia[/quote="jurek1974"]witam.Czy moze mi pan dokladniej opisac jak wyciagnac poduszke z tej kierownicy bo nie bardzo rozumiem jak to zrobic.Probowalem ale nie bardzo mi to wychodzi i nie chce uszkodzic cos w kierownicy.pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 29 marca 2008, 23:20 
Pierwsze kroki

isys,witam.Czy moze mi pan opisac dokladniej jak sciagnac poduszke z tej kierownicy bo nie bardzo rozumiem jak to zrobic.probowalem i nie bardzo mi to wychodzi i nie chce cos zepsuc.pozdrawiam

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1