Witam wszystkich
zakupiłem niedawno BMW 530D z 99r (kombi) wiedziałem ze troszkę będzie do zrobienia w tym samochodzie bo cena była atrakcyjna

ale nie spodziewałem sie ze pojawią sie aż takie kłopoty. Mianowicie początkowo wszystko oprócz telepania silnikiem na wolnych obrotach było ok auto zawijało sie super. Telepanie to było oczywiście spowodowane wtryskami (tak pokazał komp i miał racje) wiec wtryski zamówiłem oczywiście używki. po ich wymianie okazało sie ze te używki tez nie są wszystkie sprawne fakt samochód nie telepał i ale trzy lały. oprócz tego po zmianie wtrysków przestało ładować turbo. nie wiem jak to możliwe ale cóż faktem jest ze mocy
0 a komp okazuje błąd turbiny. wiele nie myśląc wyjąłem wtryski które kupiłem włożyłem swoje stare (turbo nie zaczęło działać) 3 uszkodzone odesłałem 3 sobie zostawiłem.
Moje pytania sa następujące:
1 czy należy przy zmianie wtrysków robić jakieś nastawy podstawowe silnika i kompa.
2 czy turbina może bez żadnych niepokojących zjawisk nagle przestać pompować tak zupełnie nagle (przed zagaszeniem silnika działa po ponownym zapłonie nie)
3 sprawa dotyczy konkretnie wtryskiwaczy czy moge zastąpić wtryskiwacz o nr 7785984 (takie miałem) wtryskiwaczami o nr 2354093 (sprzedający zapewnia mnie ze tak)
dzieki za szybką odpowiedz i pomoc