kaszpirowski napisał(a):
1. Jak jezdzic automatem? (czytalem w necie, ale tam sa takie generalne punkty ktorych nalezy przestrzegac. Ich sie trzymam, ale moze ktos ma jakies "i", ktorych powinienem sie trzymac, aby skrzynia i silnik zyly jak najdluzej i sprawowaly sie najlepiej)
Normalnie. Chcesz szybciej, wciskasz mocniej. Jeździsz tak, jakbyś jeździł manualem, z tym, że lewa noga odpoczywa.
kaszpirowski napisał(a):
2. Mniej-wiecej wiem jak dziala i do czego jest drugi stopien gazu (tzw. kick down), ale moze ktos sie orientuje czy jego czeste uzywanie moze wplynac "zle" na silnik, skrzynie, czy cokolwiek innego? (ogolne podpowiedzi) Czy przy wyprzedzaniu uzywac drugiego stopnia (KD), czy raczej nie?
Nie wpłynie źle, spokojnie. Używaj do woli. Oczywiście, jak się zagrzeję autko.
kaszpirowski napisał(a):
3. Czy ten silnik 535D lubi spokojna jazde, czy raczej (nazwijmy to) agresywna? Nie mowie tutaj w ciaglym "butowaniu" gazu. Mam raczej na mysli rozpedzanie sie, napedzanie. Kazdy wie, jak jezdzi sie po PL drogach. Rozpedzisz sie do 120-140km/h i musisz hamowac, bo jakis zawalidroga jedzie 60km/h. Np wtedy, silnik woli mocniejsze wcisniecie gazu, czy raczej spokojne rozpedzanie?
272 PS +
hm, spokojna jazda?
kaszpirowski napisał(a):
4. Czy w automacie normalnym jest, ze przy ruszaniu (tylko przy ruszaniu!) czuc delikatne szarpniecie? Tak jakby w manualu szybciej zerwac sprzeglo.
Nie wiem jak to wygląda dokładnie, ale raczej brzmi normalnie.
kaszpirowski napisał(a):
5. Przy wrzucaniu R, gdy trzymam hamulec i tak czuc takie "szarpniecie"/auto zadrga. Normalne?
Normalne. Regułą jest, że najpierw zaciągasz ręczny, potem robisz cokolwiek na skrzyni, żeby np. pod górkę/z górki nie obciążać skrzyni.
kaszpirowski napisał(a):
6. Czasem, gdy odpalam - miedzy P, a D (za wolno zmieniam "bieg") zaskoczy R. Jak to wplywa na zywotnosc? Poprostu nie mam jeszcze wprawy.
Ni jak, po prostu jakbyś wrzucił wsteczny.
kaszpirowski napisał(a):
8. Na swiatlach, w korku, itd - lepiej przerzucac biegi miedzy P a D, czy lepiej trzymac na D + hamulec?
D + hamulec, nigdy nie przełączamy, w szczególności na N
kaszpirowski napisał(a):
10. Orientuje sie ktos, jakie sa koszta wymiany olejow (kobyla i skrzynia), filtrow + odma w 535D? Pytam z ciekawosci, na dniach jade to zrobic.
W E39 to około 1k PLN.
Odpowiedziałem na co wiedziałem. Generalnie, jeździj normalnie, nie martw się skrzynią. Nie wrzucaj N i pamiętaj o oleju.