BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 07:10

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E39] 520iA Brak mocy
PostNapisane: 21 kwietnia 2008, 12:23 
Pierwsze kroki

Witam!mam bmw e39 520i(automat)i mam taki problem jak daje gazu to moje cacko nie reaguje tak jak powinno czyli ma takiego lekkiego muła wduszam gaz do podlogi a tam jak by juz koni nie bylo.co to moze byc za przyczyna prosze o pomoc z góry dziekuje.

Cytuj:
Problem z moca POMOCY

Tytułuj tematy zgodnie z ustalonymi ZASADMI.
Zapoznaj się z nimi jeśli chcesz uniknąć ostrzeżenia

robertbmw

Ostatnio edytowano 21 kwietnia 2008, 20:16 przez nokia249, łącznie edytowano 2 razy

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: Problem z moca
PostNapisane: 21 kwietnia 2008, 12:25 
Zacna persona forum

nokia249 napisał(a):
Witam!mam bmw e39 520i(automat)i mam taki problem jak daje gazu to moje cacko nie reaguje tak jak powinno czyli ma takiego lekkiego muła wduszam gaz do podlogi a tam jak by juz koni nie bylo.co to moze byc za przyczyna prosze o pomoc z góry dziekuje.

Silnik do kapitalnego remontu.

Obczaj Mój Najszybszy w Mieœcie Wóóóóz Wariat ! E28 520i Edition

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwietnia 2008, 16:36 
Pierwsze kroki

a czemu silnik odrazu do remontu??czytałem na forum ze to moze byc przepływomierz powietrza

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwietnia 2008, 17:48 
Zacna persona forum

nokia249 napisał(a):
a czemu silnik odrazu do remontu??czytałem na forum ze to moze byc przepływomierz powietrza

Usterkę opisałeś/aś tak dokładnie że raczej trudno stwierdzic co dolega silnikowi... Napisz może co sprawdziłeś i czy są inne objawy bo nikt tu z fusów nie wróży !

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwietnia 2008, 19:02 
Pierwsze kroki

jak jade daje gaz prawie do podlogi a ona prawie stoji w miejscu ma takie momenty ze jedzie lux.wydaje mi sie ze jak bylo by cos zapchane ale ja sie nie znam wiec nie moge stwierdzic jeszcze ma taki moment jak w dusze gaz mocniej to jedzie a pozniej slychac takie buuuuuuuu.....jak by stracila moc tak jak masz np samochody z turbina i byla by turbina rozwalona.czytalem na forum ze moze to jakis przeplywomierz powietrza al ja mowie ze sie nieznam

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwietnia 2008, 22:06 
Zacna persona forum

nokia249 napisał(a):
jak jade daje gaz prawie do podlogi a ona prawie stoji w miejscu ma takie momenty ze jedzie lux.wydaje mi sie ze jak bylo by cos zapchane ale ja sie nie znam wiec nie moge stwierdzic jeszcze ma taki moment jak w dusze gaz mocniej to jedzie a pozniej slychac takie buuuuuuuu.....jak by stracila moc tak jak masz np samochody z turbina i byla by turbina rozwalona.czytalem na forum ze moze to jakis przeplywomierz powietrza al ja mowie ze sie nieznam

Podjedź gdzieś na podpięcie pod kompa i sprawdzenie błędów...

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwietnia 2008, 22:19 
Pierwsze kroki

wlasnie tez tak myslalem...Dziekuje za pomoc :ok:

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwietnia 2008, 22:37 
Forumowicz

długo nią jeżdizsz? wczesniej chodziła lepiej? ja bym zaczął od najprostszych rzeczy typu filtr powietrza, paliwa ..bo i tak co jakiś czas nalezy je wymienić więc na marne pieniądze nie pójdą, nawet jeśli nie będzie żadnej poprawy:) pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 22 kwietnia 2008, 15:16 
Pierwsze kroki

wlasnie nie dawno ja kupilem i jeszcze nic nie wymienialem moze i tak musze wsystko powymieniac.Dzieki za pomoc pozdrawiam

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1