BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 22:40

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] Brak mocy - auto słabo przyśpiesza
PostNapisane: 11 maja 2008, 15:26 
Pierwsze kroki

BMW e46 318 silnik M43 118 kM . jestem po wymianie uszczelki pod głowicą. Samochód dobrze przyśpiesza do 3500 obrotów powyżej silnik jagby się dławił ,i słabo przyśpiesza .Na luzie bardzo dobrze i szybko wchodzi na obroty, pracuje prawidłowo . przepływomierz wymieniałem jakieś 10000km -rok temu , obroty nie falująna luzie. proszę podpowiedżcie co może być przyczyną tej usterki

Cytuj:
[e46] brak mocy
auto słabo przyspiesza

Tytułuj tematy zgodnie z ustalonymi ZASADAMI
Zapoznaj się z nimi jeśli chcesz uniknąć ostrzeżenia następnym razem.

..::CZARNY::..

Ostatnio edytowano 15 maja 2008, 20:10 przez witek 1971, łącznie edytowano 2 razy

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 11 maja 2008, 16:18 
Pierwsze kroki

kolego po pierwsze to sprawdz czy masz dobrze ustawiony rozrzad

Tytuł:
PostNapisane: 11 maja 2008, 20:17 
Pierwsze kroki

Napewno jest ustawiony dobrze bo przez pierwsze dwa dni samochodzik dziłał bardzo dobrze, podpowiadają mi inni że może to przez katalizator , lub przepustnicę auto ma przebieg 150000. Napiszcie co o tym sądzicie .

Tytuł:
PostNapisane: 11 maja 2008, 20:57 
Częsty bywalec

Moje BMW: e36 QP
Kod silnika: m50b20
moze pompa paliwa niedomaga ?sprawdz sobie cisnienie paliwa

Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2008, 07:33 
Pierwsze kroki

Moze byc katalizator jezeli puscila ci uszczelka do cylindrow. Sprawdz jeszcze czy masz dobrze ustawiona linke gazu. Niech ktos wsiadzie i wcisnie ci pedal gazu do podlogi a ty sprawdz czy przepustnica jest otwarta do konca.

Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2008, 10:04 
Pierwsze kroki

Uszczelka puściła na 4 cylindrze, płyn przedostawał się do cylindra i był wypalany .Nie miałem płynu w oleju , dolewałem około 50- 100 mililitrów płynu na tudzień .Jeżdziłem tak około mięśiąca robiąc 1000 km , czy to mogło uszkodzić ,lub zakitować katalizator.

Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2008, 18:20 
Pierwsze kroki

olej napewno zapcha katalizator czy plyn chlodzacy mysle ze tez wiec warto by bylo zaczac od tego. na poczatek niech ci wytna katalize i wstawia kawalek rurki na probe jak nic nieda zawsze mozesz wstawic spowrotem. tylko mysle ze nie mial bys mocy od poczatku obrotow. to co piszesz wyglada mi na przestawiony rozrzad ale moge sie mylic. masz na lancuchu? od czegos musisz zaczac wiec jezeli wiesz ze napewno masz dobrze rozrzad to walcz z kataliza. jeszcze zaproponuje ci zebys na kompa go wrzucil moze czujnik polozenia przepustnicy nawala.

Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2008, 20:47 
Pierwsze kroki

Jutro mam cały dzień wolny więc zacznę dłubać . Pojawił się też inny objaw ,czasami raczej przy żimnym silniku gdy ruszam i dodaję gazu autko się strasznie dławi ,nie może się uciągnąć , jakby nie działał pedał gazu, wciskam sprzęgło i dodaję gazu wszystko jest O,K-więc startuję na nowo i samochód normalnie startuje .Dzięki za podpowiedż z czujnikiem, dam jutro znać do czego doszedłem

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1