Witam
mam mały problem z moim BMW
mianowicie po zakupie mojej 5 wymieniłem wszystkie filtry i olej oraz wtryski
myslałem ze wszystko bedzie ok bo jak brałem samochód to bardzo kopcił i szrpał silnikiem na wolnych obrotach. fakt po moich zabiegach o któerych napisałemk na wstępie szarpanie zniknęło zuełnie ale nie kopcenie. teraz kiedy delikatnie dodajemy gazu to nie kopci samochód natomiast kiedy wciśniemy gaz zupełnie w podłoge tak przy 1500obrotów to za samochodem pojawia sie obfita czarna chmura która znika po przekroczniu 2200orotów. auto idzie normalnie. czasem ttez pojawia sie problem z moca mianowicie wciskamy gaz a auto nie reaguje mija pare sekund i czarna chmurka i zaczyna przyspieszac. dodam jeszcze ze auto ma teraz najechane 240000km i nikt nie ruszał turbinki. czy mam zacząc sie obawiac ze to juz pora na jej zmiane badz regeneracje???
jeszcze jedno pytanie wiem ze w aucie jest webasto ale wydaje mi sie ze dziwnie pracuje poniewaz auto zupełnie rozgrzane po jakiejs trasie zatrzymuje gasze zamykam samochód i po 2 minutach go otwieram i załacza sie jakiś wentylator. czy to jest norma?? moze to nie załacza sie webasto tylko ta opcja przewietrzania wnetrza?? dzieki za pomoc
Cytuj:
[model???] [e39] Problem z BMW 530d
Zapoznaj się z ZASADAMI.
robertbmw