BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 22:55

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] Jak zdemontować tylni zderzak pod montaż haka ?
PostNapisane: 1 lipca 2008, 11:14 
Witam
Chce zamontować oryginalny wypinany hak do bmw e46 touring 2002r po fejsie. czy ktoś z was może już demontował tylni zderzak i może mi podpowiedzieć jak sie do tego zabrać....?

Ostatnio edytowano 2 lipca 2008, 20:54 przez 1nikon, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2008, 23:31 
Poszukaj zanim zapytasz

szukaj w necie fotek, są,wpinany czy nie to zakładanie do samochodu takie samo-inna belka tylko na hak-wpinany, dokręcany lub jakiś pół-automat, znalazłem,powinny wystarczyć( w nadkolach masz jedną śrube 10-klucz-chyba, plasikowe kołki 2-szt, w bagarzniku 3 z lew+3 z praw stro śruby 17 lub 19 klucze i całość się suwa do tyłu na prowadnicah plastykowych, oczywiście musisz zdjąć plastyki w bagarzniklu z słupków i wtedy zejdzie ci dół plastykowy-ja inaczej nie mogłem-kufer rozbierasz do blachy do prowadnic do których jest zamontowany zderzak, jak masz rys mont. haka to się połapiesz , gdzie co i jak)ja poszukuje instr. elektr.-montarzu

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 7 stycznia 2009, 00:36 
Pierwsze kroki

witam! podobno z podlaczeniem elektryki jest mega gnoj, bo jak sie podepniesz w zwykla instalacje to: niektorzy mowia ze mozna spalic komputer, inni mowia ze beda wyskakiwac bledy od swiatel, inni mowia ze beda sie ciagle palic swiatla przeciwmgielne bo komputer bedzie blad wylaywal... podobno trzeba jakas specjalna wiazke kupic za jakies 300zł i jakis modół... tez mam wlasnie problem z hakiem i nie wiem jaks ie zabrac do zakladania...

Tytuł:
PostNapisane: 2 lutego 2009, 14:50 
Pierwsze kroki

zderzak sciagnac to bajka tak jak ci kolega wyzej napisal.Modul musi byc poniewaz na swiatlach postojowych jest 3V i lampy przy przyczepie ci nie zaswieca.Modul ja kupilem nowy za 400zl orginalny bmw ale to nie koniec.Problem jest z wycieciem zderzaka.Kupilem ta zaslepke element nr 7 http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=15&hl=14 i nie wiem gdzie mam dokupic to wzmocnienie czy jest to element nr 18??nawet producent haka w instrukcji pisze zeby przynitowac wzmocnienie http://www.westfalia-automotive.de/file ... ar-101.pdf strona nr 76.ale nie ma go w zestawie do haka.Pomozcie bo juz mnie trafia co mam jeszcze dokupic zeby wszystko bylo ok.Moglbym wyciac i zostawic dziure ale bedzie mnie to wkurzac chce zeby bylo jak orginal.A tutaj masz jak sciagnac zderzak demontaz zderzaka szkoda ze przy orginalnym westfalia nie wystarczy tyle podciac co przy bosalu.zaluje ze kupilem orginal

Tytuł:
PostNapisane: 5 lutego 2009, 06:48 
Pierwsze kroki

nikt z was nie zakladal orginalnego haka??

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1