BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 18:29

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [Exx] Czyszczenie klimatyzacji
PostNapisane: 5 kwietnia 2008, 22:12 
Pierwsze kroki

Witam. Chciałem zapytać czy środki do czyszczenia klimatyzacji (wszystkich kanałów nawiewu) które można kupić w puszkach pod ciśnieniem są warte zachodu? Czy to wogóle działa? (Fajnie brzmi: zamknij auto, odpal puszkę, puść nawiew na maxa na 15 minut na wewnętrznym obiegu i ciesz się świeżością :)) Czy jednak trzeba jechać do serwisu rzeby było wyczyszczone i odgrzybione?? Jakie macie swoje doświadczenia w tym temacie. Dzięki za info i pozdrawiam.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 7 kwietnia 2008, 19:46 
Pierwsze kroki

Widzę że czyszczenie klimy nie jest popularne :). Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 7 kwietnia 2008, 21:24 
Specjalista

Myślę ze ta metoda z włączanym obiegiem wewnętrznym na 15 min i puszką środka brzmi sensownie. Widziałem kiedyś w serwisie jak to robią, troszkę żenadą mi to zalatywało. Koleś ściągnął filtr przeciw pyłkowy i napsikał tam jakimś środkiem i po całym czyszczeniu i odgrzybianiu :kwasny:

Tytuł:
PostNapisane: 7 kwietnia 2008, 21:29 
Specjalista

troll.23 napisał(a):
Widzę że czyszczenie klimy nie jest popularne :). Pozdrawiam

bardzo popularne bo inaczej trzeba wyciagac parownik :P

Chcesz siê odwdziêczyæ??? Kliknij POMÓG£...

Tytuł:
PostNapisane: 7 kwietnia 2008, 21:35 
Forumowicz

Moje BMW: e 39
ostatnio bylem w sklepie itez mialem ten srodek w reku i wkoncu go nie wzialem.wydalo mi sie to troche za proste :kwasny: przekona mnie ktos do tego??

Tytuł:
PostNapisane: 8 kwietnia 2008, 14:46 
Forumowicz

Ja sam to robię właśnie kupuję w spraju a jest duży wybór i daję słowo zdaje to egzamin. Zapłacisz około 40 zł i żadna robota samo się odkazi tylko trzeba pamiętac o zmianie filtra przeciwpyłkowego. Jak pojedziesz do gościa jak ja pierwszy raz skasuje cię na 150 zł i jak ktoś napisał prawdziwa rzenada ! Pozdro.

Tytuł:
PostNapisane: 8 kwietnia 2008, 17:56 
Pierwsze kroki

Dzięki. Myślę że Wiesiek ma rację. Wybieram się w takim razie na zakupy i wkładam tą "bombę" do mojej rakiety :) Masz może jakiś produkt do polecenia ?? Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwietnia 2008, 13:39 
Pierwsze kroki

Własnie cwiczyłem srodek CRC Airco cleaner i nie polecam - smrodek z klimy sie zmniejszył, ale pozostał. Spróbuje preparat Nigrin Podobno jest skuteczny, podkreślam PODOBNO. Jak ktos stosował do prosze o info.

Tytuł:
PostNapisane: 26 lipca 2008, 23:11 
Pierwsze kroki

Hejka

niby dziala a ja mam lamane uczucia co do tego po sprawdzeniu w mojej niuni :) - dalej smierdzi z nawiewow.
Wczesniej jezdzilem Vectra '99 i tam robilem czyszczenie i po czyszczeniu czulem ze jest zrobine OK a wygladalo to tak.
Kupilem preparat WURTH z takim wezykiem specialnym.
Wkladalem wezyk do samego konca w kazdy otwor wentylacyjny a wyciagajac rozpylalem.
reszte preparaty rozpyllilem bezposrednio na wymmiennik ciepla do ktorego dostalem sie odpowiedznia droga. W kazdym badz razie wymiennik ciepla byc spryskany pianka dobrze - ale z jednej strony. Wystrczylo
Po zabiegu ktory trwal ok poltorej godziny mily i rzyjemny zapach pojawil sie w kabinie, i tak przez dluzszy czas. Potem sprzedalem Viki.
Niestety w mojej nowo banytej BM mam problem z z nieswiezym zapachem z nawiewow, jak wczesniej wspomnialem uzylem preparatu rozpylanego w kabinie ale zamierzam manewr powtorzyc z pianka jak w mojej viki.

Pozdrawiam

K.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1