BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 22:49

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] Kupno 323i - kilka pytań
PostNapisane: 23 sierpnia 2008, 09:26 
Witam wszystkich serdecznie,

kupuję auto i ostatecznie postawiłem na E46 - mam zamiar kupić 323i - jak to już ktoś tutaj powiedział "V6 brzmi lepiej niż muzyka". Moim zdaniem to prawda, przy V6 w Vectrze B uśmiech pojawia się sam gdy lekko depnąć, w BMW będzie co najmniej identycznie :)

To był taki króciutki wstęp. A teraz konkrety:

1.Czy według Was ~32-35k PLN wystarczy na e46 323i "00
2.Wiadoma sprawa że kto może i potrafi ten kręci licznik - niestety :( - niechcę kupić jakiegoś gruchota przekręconego o 100k w tył dlatego ile takie auto powinno mieć przebiegu aby w miarę nie bać się że było grubiej kombinowane?
3.Na co konkretnie patrzeć przed zakupem? (jak ocenić stan silnika,blacharki etc.)
4.Czy są jakieś specjalne miejsca w które warto zajrzeć aby zobaczyć czy nie był bity, składany etc. ? (jakieś spawy, łączenia)

Na koniec dodam, że przeszukałem forum w tym temacie, wyczytałem co się dało ale wszystkiego nie da się samemu znaleźć więc proszę Was o poradę.

Pozdrawiam,
saryd

Ostatnio edytowano 24 sierpnia 2008, 20:31 przez saryd, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 23 sierpnia 2008, 09:44 
Forumowicz

Moje BMW: G30
Garaż: E46 -> http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=141248
E60 -> http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=141261
G30 -> http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=165210
saryd napisał(a):
E46 - mam zamiar kupić 323i - jak to już ktoś tutaj powiedział "V6 brzmi lepiej niż muzyka".

Niestety to nie V6 a R6 choć gra też bardzo ładnie :oczami:

Pozdrawiam :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 23 sierpnia 2008, 09:56 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E90
Kod silnika: N43
Witam
dobry wybór miałem już wiele różnych marek ale buma to jest coś pięknego, można sie zakochać.
Ja kupiłem E46 z 1999 r przebieg miała 97 000 km troche podpadający, ale samochód miał bardzo zadbane wnętrze i atrakcyjny wygląd morał jest taki jeżeli kupować auto to z tzw. podwórka jężeli ktoś jest maniakiem samochodowym i ma wylulane auto to i technicznie będzie super.
To już moja druga buma sprawdź dyfer czy nie buczy. Rozpędź się np. do 80 km/h i włącz luz, silniki są raczej trwałe, zawieszenie przednie mało kłopotliwe wachacz i stabilizator nic więcej wachacz ok.300 zł nie ma tragedi z tylnym jeszcze nie miałem do czynienia. Pozdro.

Tytuł:
PostNapisane: 23 sierpnia 2008, 13:55 
Pierwsze kroki

Najczestsze usterki w E46 przed liftem to :
1. mechanizm otwierania szyb przednich
2. Gnijaca maska

Za te pieniadze znajdziesz E46 323i na niezlym wypasie (telefon, navi, TV, duze felgi, kubły).

Polecam sprawdzic gume na wale czy nie jest zerwana.

Pzodrawiam i zycze udanego zakupu

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1