BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 22:54

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] Gdzie te KONIE SĄ!?!?!?!
PostNapisane: 20 września 2008, 10:13 
Forumowicz

Sluchajcie.... E46 rocznik 2000 136 PS. odpoczatku kupilem go i nie mial mocy na wyprzedzanie, szybkie ruszanie itd... na poczatku mi to nieprzeszkadzalo bo liczyl sie samochod ale.. .zaczelo mi to przeszkadzac coraz bardziej. oddalem do mechanikow specow od odzyskiwania mocy. 2 dni sie juz mecza wykluczajac co moze byc tego przyczyna ze nie ma mocy. na chamowni wyszlo ze ma 55 KM jedynie!!! (dramat :( ) samochod nie kopci na czarno a na bialo a to diesel jest.. do tej pory wykluczyli Turbine ( pompuje), przeplywomierz ( na starym i nowym nie ma roznicy). Maja sprawdzac jakis zawor w poniedzialek ktory steruje czyms tam ( nie znam sie..) a jak nie ten zawor to podobno na 100% wtryskiwaczy to wina. Powiedzcie prosze jesli wtryskiwacze to jaki koszt moze mnie czekac mniej wiecej aby je naprawic ( kupic nowe) i ewentualnie jakie macie pomysly jeszcze abym podpowiedzial mechanikowi.... bo troche zalamany jestem gdzie ta moc uciekla...:(

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 20 września 2008, 15:42 
Pierwsze kroki

Ktos juz pytal o koszty naprawy wtryskow. Ponizej temat

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t ... ht=wtryski

''Z tego co wiem w ASO bmw koszt wynosi okolo 1600 za sztukę plus koszt wymiany. Troszkę mnie to przerasta. ''

Tytuł: Gdzie te KONIE SĄ!?!?!?!
PostNapisane: 21 września 2008, 10:53 
Forumowicz

Dzieki za linka troche mi to koszta rozjaśniło - droga sprawa te wtryskiwacze.... Mam nadzieje ze to nie to. Ma ktos pomysl co to może być innego ewentulanie jesli nie wtryski? Czy takie objawy co rozpisalem wyzej wskazuja na to ze sa to wtryski czy cos innego moze jednak?

Tytuł:
PostNapisane: 21 września 2008, 12:16 
Pierwsze kroki

Spotkałem się z podobnym przypadkiem w VW Golfie. Mianowicie przewód od turbiny zmasował się z obudową. I turbina nie działała pomimo tego, że jest w stu procentach sprawna ;). Tym sposobem TDi z w miarę dobrym przyspieszeniem zamieniło się w muła pociągowego ;P. Radzę wszystko dobrze obejrzeć ;).

...........................†

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2008, 06:46 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
mobil, poszukaj w tym dziale, już ktoś niedawno pisał o podobnym problemie - wkleiłem mu link z innego forum, gdzie opisano czyszczenie dolotu z syfu, jaki się tam zgromadził. Chodziło o dokładnie taki silnik, jak Twój.

One redline a day keeps a mechanic away.

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2008, 09:57 
Specjalista

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=18764
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=5874 :P

Chcesz siê odwdziêczyæ??? Kliknij POMÓG£...

PostNapisane: 25 września 2008, 18:33 
Forumowicz

Chcialem Wam napisać jak i gdzie udało mi się znaleść te konie brakujące...
Wstawiłem auto do magika. Szukali spadku mocy od błachych spraw typu filtr paliwa czy przepływomierz sprawny, sprawdzali rozne zaworki sterujace turbina - zakladali nowe ale zadnej oznaki poprawy.
Samochod na hamowni pokazał ze ma... 50 KM !! Kaszana no nie?
W sumie byłem załamany troche bo przez dwa dni szukania nic nie znalezli...
Turbine sprawdzili - okazalo sie ze jestok, pompuje.
Podejrzewali wtryski - przeczyscili je ale to nie bylo to.
Głowna przyczyna był przepływomierz. ?Niby na 1 wszy rzut oka był ok ale co sie okazalo - był to zamiennik a nie oryginał Bosha. Do tego nie miał odpowiedniego Softu tzn kiedy zaklada sie nowy przeplywomierz do E46 trzeba KONIECZNIE wziasc program z BMW ktora w jakis sposob sprawi ze przeplywomierz bedzie pracowal tak jak powinien w 100% a nie w 20%/.
Po przeczyszczeniu innych rzeczy o ktorych pisałem wyzej i zalozeniu oryginalnego przeplywomierza Bosha, wgrania Softu do niego odpowiedniego na hamowni wyszedl wynik superowy bo wiecej niz seria 136KM a mi wyszlo 140 rowne :-) czuc roznice....
jak ktos by mial podobne problemy to polecam tych Magików w Warszawie i na priv moge ich namiary dać - znaja sie na rzeczy!
Pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 25 września 2008, 19:04 
Uzależniony od forum :)

mobil napisał(a):
jak ktos by mial podobne problemy to polecam tych Magików w Warszawie i na priv moge ich namiary dać - znaja sie na rzeczy!

mobil, nie na prriv tylko napisz gdzie i jak tutaj! Ktoś będzie szukał pomocy to od razu znajdzie namiar.

PostNapisane: 25 września 2008, 19:13 
Forumowicz

ok, no problem a wiec podaje namiary na tych gosci . Podnosza moc w autach (chiptunning) ale tez moga znalesc ja jesli komus nie idzie Betka i jest mulowata - tak jak mi nie szla wogole na początku. Oto adres. Ta Młodnicka jest to taka boczna uliczka od Marsa odchodzi.

ul.Młodnicka 31
Warszawa
Biuro: 22 610-55-56
Tel. kom.: 501-617-094

ogolnie zadowolony jestem i polecam bo znaja sie.
pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 25 września 2008, 19:28 
Pierwsze kroki

Czesc.Troche odbiegne od tematu.Mam problem z ogrzewaniem wnetrza w e38 4.4 m62.Temperatura silnika idealna.Wskaznik sterczy nieruchomo.Natomiast we wnatrz auta jest zimno.Bez wzgledu na to jaka temperature ustawie.Troche cieplejsze powietrze leci po stronie pasazera.Autto wyposazone jest w klimatronik dwustrefowy.Prosze o pomoc. :padam:

Tytuł:
PostNapisane: 25 września 2008, 19:40 
Uzależniony od forum :)

n6i6l6e, załóż nowy temat.

Tytuł:
PostNapisane: 25 września 2008, 19:43 
Pierwsze kroki

Problem w tym ,ze za bardzo nie umiem se poruszac po forum.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1