BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 22:56

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] czy to normalne w bmw?
PostNapisane: 27 września 2008, 17:21 
Poszukaj zanim zapytasz

Witam szanowne grono,przytargalem niedawno E46 320D od helmuta,mam w aucie klimatronik,i mam pytanko,czy po zapaleniu silnika to normalne ze automatycznie wlacza mi sie nawiew?moge go wylaczyc recznie naciskajac lewy przycisk dmuchawy,ale przy nastepnym zapaleniu auta znow dmuchawa sie wlaczynaustawiona temperaturke,czy wy tez tak macie?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 27 września 2008, 17:48 
Forumowicz

Moje BMW: e46 316I 1.9
Kod silnika: M43TU
Normalka w climatroniku ... ona automatycznie się załancza po starcie auta , traktuj to jako atut a nie minus :)

Tytuł:
PostNapisane: 27 września 2008, 17:56 
Poszukaj zanim zapytasz

dzięki za info stary,wiec jedyna wada jaka zauwazylem w moim nowym nabytku to to ze nieodbija mi wlacznik kierunkowskazu,chyba ta przypadlosc dotyczy mojej skorupy,bo nie znalazlem na forum innych uzytkownikow z nieodbijajacym kierunkowskazem,no chyba ze BMW tak ma :)
pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 27 września 2008, 18:56 
Pierwsze kroki

jeżeli zgaśiłeś samochód na jakimś ustawieniu, to jak go odpalasz na takim będzie chodzić, klimatronik nie powinien się sam załanczać, chyba że masz tak ustawiony. Musi być to irytujące jak zapalasz maszyne i dmuchawa na maksa wali po oczach :kwasny:

Tytuł:
PostNapisane: 27 września 2008, 19:17 
Poszukaj zanim zapytasz

klima sie nie wlacza sama,wlacza sie tylko nawiew,i nie daje na calą parę,tylko z taką sila jak zostal wylaczony

Tytuł:
PostNapisane: 27 września 2008, 19:49 
Pierwsze kroki

robsono
Masz jak najbardziej włąściwe zachowanie swojej Bety. Tak ma być i nie inaczej.

Tytuł: nawiew
PostNapisane: 28 września 2008, 11:17 
Pierwsze kroki

A ja mam pytanie tego typu że kiedy włącza mi sie nawiew również automatyczny to przez jakies 10 min popiskuje sobie co to może być?

Tytuł:
PostNapisane: 28 września 2008, 20:51 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: ....................
Kod silnika: ....................
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... lit=wodzu6
Akwamaryn napisał(a):
Normalka w climatroniku ... ona automatycznie się załancza po starcie auta , traktuj to jako atut a nie minus :)

U mnie nie... czy to znaczy, że mam coś nie tędy? :zalamany: Tzn. ani klima ani dmuchawa się sama nie włącza
Mam raczej tak jak napisał dentysta 1:
"jeżeli zgaśiłeś samochód na jakimś ustawieniu, to jak go odpalasz na takim będzie chodzić, klimatronik nie powinien się sam załanczać, chyba że masz tak ustawiony. Musi być to irytujące jak zapalasz maszyne i dmuchawa na maksa wali po oczach :kwasny:"

Tytuł:
PostNapisane: 28 września 2008, 21:03 
Pierwsze kroki

Chodzi o to, że jak masz wyłączony całkiem klimatronic i zgasisz silnik to po odpaleniu wentylator włączy się na minimum. Jeżeli klima nie była włączona to sięsama nie włączy. Jeżeli przed zgaszeniem silnika klima była włączona a wentylator ustawiony np. na 2 biegu , to po odpaleniu silnika tak samo będziesz miał włączone jak było przed zgaszeniem.

Tytuł: mam troche inny problem moze pomozecie
PostNapisane: 29 września 2008, 20:40 
Pierwsze kroki

witam u mnie jadac nie koniecznie na klimie,po jakims czasie jazdy zalezy kiedy nadmuch sam wzrasta i obniza sie na wyswietlaczu jest zawsze ta sama wartosc siły nawiewu,co to moze byc,troche mnie to wkórza czasem nawet jak ja wyłacze i zgasze silnik to pomimo tego ze wyłaczona jeszcze pprzez jakis czas dmucha pulsacyjnie,jak mieliscie podobne problemy byłbym wdzieczny co mam wymienic,chyba nie auto :)z góry dzieki pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 30 września 2008, 05:01 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: ....................
Kod silnika: ....................
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... lit=wodzu6
slawek128 napisał(a):
witam u mnie jadac nie koniecznie na klimie,po jakims czasie jazdy zalezy kiedy nadmuch sam wzrasta i obniza sie na wyswietlaczu jest zawsze ta sama wartosc siły nawiewu,co to moze byc,troche mnie to wkórza czasem nawet jak ja wyłacze i zgasze silnik to pomimo tego ze wyłaczona jeszcze pprzez jakis czas dmucha pulsacyjnie,jak mieliscie podobne problemy byłbym wdzieczny co mam wymienic,chyba nie auto :) z góry dzieki pozdro

Poczytaj sobie na forum o tak zwanym "jeżu" być może to on jest przyczyną :kwasny:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1