A spróbuj w ten sposób.
Wbij jedynkę , dodaj gazu i rozpędź się trochę.
Bez wciskania sprzęgła puść gaz.
Stuka?
To samo będziesz słyszał na 2 i może 3.
Albo przy nawet delikatnym ruszaniu raz do przodu i raz do tyłu.
Jeżeli tak i są to takie bardziej metaliczne dźwięki jakbyś pukał powiedzmy elektrodą w wał ( cienką rurę )to jest to efekt sił skrętnych na wielofrezie na łączeniu ( chyba że taki wielofrez masz jeszcze w innym miejscu na wale to i tam może stukać ).
W tym wypadku należy rozkręcić wał i przesmarować wielofrez czymś w rodzaju wypełniacza. Może być delikatny klej do gwintów FORCHA ( ZIELONY ).
Tyle że lepiej poszukać specjalnego do tego wypełniacza. Bo później może być problem z rozebraniem tego np. podczas wymiany podpory.
Skręcić i poczekać trochę.
I będzie OK
Smary odradzam bo się wycisną i dalej będzie to samo.
Objawy zużytej gumy pomiędzy skrzynią a wałem lub jak masz pomiędzy wałem a dyfrem jest stukot ale bardziej głuchy oraz po puszczeniu gazu jak wyżej wyczujesz luz. Objawia się w ten sposób że jak puścisz gaz to po chwili a nie od razu poczujesz szarpnięcie spowodowane skasowaniem się luzu na tej gumie i opór hamowania silnikiem.
Natomiast zużyty krzyżak objawia się stukotem ale i drganiami budy przy np 60km/h i nie czuć luzu jak wyżej.
Przerabiałem już ten temat w swoim530D. padła guma na łączeniu skrzynia wał ( opisany wyżej luz ).
Kupiłem FEBIego za 250zł
Oraz stukot na wielofrezie usunięty ja wyżej.