BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 23:00

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] e46 coupe m54b25 coś ja trzyma gdy chcę wprowadzić w p
PostNapisane: 11 października 2008, 00:50 
Pierwsze kroki

Panowie, pytanie dość idiotyczne i aż głupio je zadać. Chciałem ostatnio pobawić się na parkingu sklepowym, powyłączałem systemy jak należy więc w tym na pewno nie leży problem. Otóż cisnę ją na 1 do końca a ona nie chce stracić całkiem przyczepności i kręcić bączków tylko jeździ w kółko paląc gume na jednym kole (to normalne, wiem) i od czasu do czasu się lekko uślizgnie więc wrzucam 2 i tak samo. W dodatku przód jakby podskakiwał i czuć to zwłaszcza przy skręconej na maxa kierownicy. Zaznaczam, że nie jestem jakimś wieśniakiem który pali ciągle gumę, więc prosze się powstrzymać do głupich komentarzy. Chciałem tylko chwile się pobawić ale widzę, że na zwykłym asfalcie się nie da bo na kostce czy śliskiej nawierzchni tego problemu w ogóle nie ma i lata jak trzeba. Jeżdżąc e30 320 kolegi albo e36 325 problemów żadnych z tym nie ma. Pytam bo dziwi mnie, że e30 2.0 kolegi kręci się jak szalona a na dwójce staje w kłębach dymu a moja nawet się równać nie może. Jeździłem tą e30 i różnica ogromna. Silnik sprawny bo przyspieszenie prędkość max itp. w porządku.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 11 października 2008, 12:28 
Forumowicz

Moje BMW: 325i , R1150GSA
Kod silnika: N52B25
Widocznie nie da sie wylaczyc calkiem antyposlizgu. Slyszalem ze tak moze byc: niby nie aktywny ale wraz czuwa nad twoim bezpieczenstwem.
Inna sprawa ze jak nie masz blokady mechanizmu to kreci sie to kolo co ma lekko, moze stan bokiem na recznym i wtedy czadu:))
Odrazu zaznaczam ze ja tez nie krece, no moze w zime:))

Tytuł:
PostNapisane: 11 października 2008, 12:54 
Zacna persona forum

Moje BMW: E30 344i
Kod silnika: m62b44
Garaż: E36 Coupe 325i
E30 Coupe 344i
e30 jest bardziej podatna na takie rzeczy.

wylacz calkowicie system ASC, przytrzymujac przycisk z 10-15 sekund

Tytuł:
PostNapisane: 11 października 2008, 13:16 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e91 lift
witam na poczatek to wyłacz DSC czyli jak przyczymasz pszycisk to ma sie zaswiecic kontrolka na srodku od trakji a potem na zułto klocki hamulcowe wtedy masz w pełni wyłaczony system kontroli

Tytuł:
PostNapisane: 11 października 2008, 14:24 
Pierwsze kroki

Panowie dzięki za wskazówki ale wyłączam system tak jak trzeba, tzn świecą się dwie kontrolki ale na zwykłym przyczepnym asfalcie sytuacja wygląda dokładnie jak na tym filmiku. W normalnej miejskiej jeździe nie ma problemu wypaść gdzieś bokiem z zakrętu albo poszaleć i pokręcić się na kostce czy też śliskiej nawierzchni, ale w normalny słoneczny dzień na zwykłym asfalcie po prostu się nie da i wygląda to jak powyżej. Zaznaczam po raz kolejny, że nie jestem jakimś katem, który zajeżdża auto itd. po prostu raz na jakiś czas lubię się pobawić i tyle a że w słabszym e30 kolegi którym jakiś czas jeździłem było to banalnie łatwe i bezproblemowe to zacząłem się zastanawiać co jest nie tak. Podejrzewam, że po prostu taki już urok e46. Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 11 października 2008, 14:30 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Grunt żeby nie było tak: http://pl.youtube.com/watch?v=jyO19BCPo1s

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

Tytuł:
PostNapisane: 11 października 2008, 14:55 
Pierwsze kroki

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 11 października 2008, 15:24 
Pierwsze kroki

Hehe ten film już widziałem. Niestety na suchym dobrze przyczepnym asfalcie dokładnie tak jest, oczywiście poza uderzeniem :rotfl: :D Swoją drogą to chyba nie było m3 ? :P Ale co tam, grunt to miec neony :hyhy:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1