BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 07:18

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] Esc - poślizg
PostNapisane: 9 listopada 2008, 02:12 
Pierwsze kroki

Witam mam takie pytanie miałem włoczoną kotrole trakci i wchodziłem w zakret nie duzą predkoscią zakret był z gurki o nahyleniu 20 stopni noi w momecie skrecenia kierownicy w kot łuku pokonnywanego zakretu wpadłem w poslizg i kotrola trakci wogule nie zadziałał zucało mno na lewo i prawo ale opanowałem sytuacie doradzcie cis nie warto chyba ufac takim czujnikom jak kotrola trakci bo to w moim przypadku nic nie pomogło a mam bmw e 46 oczywiscie asfal by lekko zmokniety po uprzedniej mzawce jest warto sprawdzic to gdzies na jakims warsztacie z gury diekuje za opinie

Ostatnio edytowano 10 listopada 2008, 08:33 przez Rest20, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 9 listopada 2008, 10:06 
Forumowicz

Z tego co się orientuję to kontrola trakcji działa tylko wtedy jak koła napędowe mają różne opory toczenia (jedno na lodzie, drugie na drodze). Przy sporym poślizgu może nie zadziałać.

PDK

P.S.
To tylko moja opinia, mogę się mylić.

Tytuł:
PostNapisane: 9 listopada 2008, 10:51 
Forumowicz

Moje BMW: e46
Kod silnika: M52B25TU
2fast4u napisał(a):
Z tego co się orientuję to kontrola trakcji działa tylko wtedy jak koła napędowe mają różne opory toczenia (jedno na lodzie, drugie na drodze). Przy sporym poślizgu może nie zadziałać.

Własnie tak! nie jset to Mpower, z pełnym systemem kontroli. W e46 tylko naped sie dohamowuje.
W pełnej opcji kontroli trakcji dohamowywane są jeszcze koła przednie - i nie sposób wpaść w poślizg nawet przy pełnym gazie, a tu musisz uważać.

Tytuł:
PostNapisane: 9 listopada 2008, 12:06 
Pierwsze kroki

yhy dzieki dobze ze cwiczyłem poslizgi bo jak mnie zazuciło to mogło byc nie ciekawie jak bym miał stycznosc 1 raz z poslizgiem pewnie bym wylodował nasłupkach albo gozej na dzewie dzieki za porady

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1