Witam pisze w sprawie kuzyna i bardzo prosze o wyrozumiałosc ( na jego forum nie potrafili mu pomuc wiec liczy chlopak na nas

) A wiec tak udało mu się zdobyć oryginalny dyfer ze szperą S45 do omegi. Nie wiem, czy różni się ona od tej w bmw. Dyfer czeka na zamontowanie. Nie wie tylko czym go zalać, jaka ilością oleju i ile dodatku wlać. Wiem, że ten oryginał oplowski i motul 90 PA są to oleje mineralne, a reszta to 100% syntetyki:
- oryginalny olej do mostów GM SAE 90 + dodatek
- Castrol SAF-XJ 75W140 + dodatek
- Castrol EPX 90 1l + dodatek
- Motul GEAR FF COMPETITION 75W140 + dodatek
- Motul 90 PA + dodatek
Są to różne oleje, mineralne jak i syntetyczne, który najlepiej wlać i jaką ilość (litr, 1,1litra czy może 1,5litra). Mam jeszcze pytanko odnośnie pocenia się dyfra, lewa strona mojego była cała przepocona olejem, czy można temu jakoś zaradzić, co jest przyczyną? Obudowa jest troche pordzewiała, pomalować ją jakimś barankiem antykorozyjnym, albo aluminium w sprayu, czy lepiej zostawić tak jak jest, żeby mógł swobodniej "oddychać" tj. oddawać nagromadzone ciepło?
Dużo tych pytań i wątpliwości, ale chce się upewnić, żeby wszystko było jak należy i nie żałować później zajechania "szparki"