BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 11:53

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E39] Nie odpala 530d 2002r
PostNapisane: 13 grudnia 2008, 10:54 
Forumowicz

Witam! Samochód jak w temacie. Dzisiaj rano poszedłem do garażu i chciałem opalić samochód, samochód nawet nie zakręcił tylko tyknął i zgasło wszystkie kontrolki na zegarach oraz Bord Computer, po chwili się zapaliło wszystko a BC miał zmieniony język na inny. Dodam jeszcze iż jak włączałem przekręciłem kluczyk to przez chwilę rozległ się taki pisk(jakby np temperatura była niska) ale była plusowa, wcześniej tak nie miałem i palił normalnie. Czy to może być rozładowany akumulator, tylko na rozładowanym to by chyba kręcił rozrusznikiem? Pozdrawiam i proszę o pomoc bo mam ważny wyjazd i teraz nie wiem co robić

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 13 grudnia 2008, 10:57 
Forumowicz

A i jeszcze jeżeli to rozładowany akumulator to jak mam go naładować? czy mogę go wyciągnąć, bo mówią żeby nie rozłączać go bo wtedy jakieś błędy wyskoczą, czyli mogę np pod drugi samochód się podpiąć i od niego opalić czy też nie ? Przepraszam ale jestem laik z tego tematu

Tytuł:
PostNapisane: 13 grudnia 2008, 11:20 
Zacna persona forum

Moje BMW: 530d
panel97 napisał(a):
przez chwilę rozległ się taki pisk(jakby np temperatura była niska) ale była plusowa
U mnie piszczy przy 3 stopniach na plusie i niżej.
panel97 napisał(a):
tylko na rozładowanym to by chyba kręcił rozrusznikiem?
Jeśli jest totalnie rozładowany to nie koniecznie.

Co do ładowania akumulatora
Niby mówią, że podczas ładowania prostownikiem lepiej wyciągnąć aku żeby odłączyć wszystkie odbiorniki prądu ale ja zawsze ładowałem akumulatory podłączone w samochodach i nic sie nie działo ;) Jak najbardziej możesz sie podpiąć pod drugi samochód kablami rozruchowymi i tak go odpalić

Tytuł:
PostNapisane: 13 grudnia 2008, 11:26 
Zacna persona forum

Moje BMW: 530d
Tak teraz przyszło mi do głowy zerknij czy klemy od akumulatora masz dobrze przykręcone

Tytuł:
PostNapisane: 13 grudnia 2008, 11:30 
Forumowicz

A jak odpalę go z drugiego samochodu to mogą wyskoczyć jakieś błędy? Bo niedawno byłem na kasowaniu błędów i nie wiem czy teraz nie będę musiał jechać jeszcze raz:(

Tytuł:
PostNapisane: 13 grudnia 2008, 12:25 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e60 LCI
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=112028
Możesz odpalić z drugiego auta, ale radzę jak będziewsz miał trochę czasu naładuj akumulator przez całą noc prostownikiem, jeżeli sytuacja się powtórzy to do wymiany akumulator. Jeszcze dobrze by było sprawdzić czy nie ma poboru prądu bez kluczyka w stanie spoczynku. Częstym problemem jest walnięty JEŻ dmuchawy. Błędy nie wyskoczą przy odpalaniu z kabli.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1