BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 22:41

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [e46] otwieranie szyb i szyberdachu z centralnego
PostNapisane: 14 stycznia 2009, 21:59 
Forumowicz

Moje BMW: BMW E60 530iA
Tak, jak w temacie.. nie wiem jakim cudem ale dzisiaj rano otworzyły mi się szyby i szyberdach do samego końca. Wydaje mi się, że normalnie jak zawsze otwierałem drzwi z pilota w kluczyku. Auto mam od niedawna więc to "jak zawsze" trwa 3 tygodnie ;)

Jak to otwierać z kluczyka i zamykać?

Dodam, że mam problem z synchornizacją kluczyka z centralnym, udało mi się to dzisiaj, ale później znów mi nie działało zamykanie auta, otwieranie drzwi i bagażnika działa bez problemu tylko ciągle to zamykanie. A kluczyk chyba poprawnie się zakodował.. dioda migała kilka razy i auto na chwilę się zamknęło i otworzyło więc myślałem, że jest dobrze.. a tu później dalej klapa.. może baterię wymienić?

W sumie patrzę na ten kluczyk i z jednej strony ma on 3 przyciski a z drugiej jest klapka którą można ściągnąć.. ale tam nie ma baterii tylko śrubki więc on chyba też jest ładowany..

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 14 stycznia 2009, 22:03 
Zacna persona forum

Moje BMW: 530d
Szyby otwierają się jeśli dłużej przytrzymasz przycisk otwierania samochodu, zamykają się przy przytrzymaniu przycisku zamykania.

Jeśli chodzi o baterię - masz taki kluczyk? http://allegro.pl/item524276668_kluczyk ... obacz.html Jeśli tak odkręcasz te dwie śrubki w środku jest bateria, ja wymieniałem koszt 5zł ;)

Tytuł:
PostNapisane: 14 stycznia 2009, 22:47 
Forumowicz

Moje BMW: BMW E60 530iA
Dokładnie taki kluczyk, właśnie mnie trochę dziwi dlaczego mamy taki kluczyk, bo ogólnie każdy z forum jak pokazywał swój to widziałem inny.. chyba dlatego, że mamy auto z pierwszego roku produkcji i takie na początku były? Baterię należy wymienić w ciągu 60 sekund, bo się w ogóle rozkoduje kluczyk tak?

A co do synchronizacji to robiłeś to tak:

- otwierasz auto z przyciskiem na kluczyku
- wsiadasz do auta
- przekręcasz zapłon na 1 na 3-5 sekund
- wyciągasz kluczyk
- trzymasz przycisk otwierania drzwi i w tym czasie trzykrotnie wciskasz zamykanie w ciągu 10 sekund
- auto zamyka się i otwiera, a następnie miga dioda na kluczyku przez parę sekund

Tytuł:
PostNapisane: 14 stycznia 2009, 23:04 
Zacna persona forum

Moje BMW: 530d
lukaschemp napisał(a):
Dokładnie taki kluczyk, właśnie mnie trochę dziwi dlaczego mamy taki kluczyk, bo ogólnie każdy z forum jak pokazywał swój to widziałem inny.. chyba dlatego, że mamy auto z pierwszego roku produkcji i takie na początku były?
Tak na początku takie były w e46, ogólnie ten kluczyk był też w innych modelach.

lukaschemp napisał(a):
Baterię należy wymienić w ciągu 60 sekund, bo się w ogóle rozkoduje kluczyk tak?
Powiem Ci uczciwie nie miałem o tym pojęcia wydaje mi się, że wyciągnąłem baterie na 3-4 minuty na pewno włożyłem następną i wszystko było ok, może miałem szczęście nie wiem :hyhy:

lukaschemp napisał(a):
A co do synchronizacji to robiłeś to tak:
Szczerze mówiąć nie pomoge, bo nie robiłem czegoś takiego.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1