BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 20:28

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [e46] Gaśnie na gazie gdy jest rezerwa.
PostNapisane: 22 stycznia 2009, 15:37 
Forumowicz

Moje BMW: e46 320i
Kod silnika: M52
witam , jak w temacie , mam instalacje gazowa firmy ZENIT gdy jest juz rezerwa i lampka miga , auto na biegu jałowym przygasa, czasami nawet zgaśnie, a tak nie powinno być, jak myslicie , co to moze byc??

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 22 stycznia 2009, 15:45 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e 60
Kod silnika: 530 I
Może jest źle skalibrowane wskazanie na butli lub ustawione źle ciśnienie. Powinieneś pojechać na kompa i regulację. Proponuje ewentualna wymianę filtrów gdyż nie napisałeś kiedy ostatnio był robiony przegląd instalacji i wymiana filtrów.

pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 22 stycznia 2009, 17:10 
Forumowicz

gaz mam 3 miesiace i byłem u nich juz 3 razy, robili i za kazdym razem jest to samo, mowili ze dobrze, lecz nie. jak myslicie, onólnie to rowniez za szybko mi sie przxełąncza i gaśnie a temperature przełanczania ma ustawiona 45 stopni, wiec niewiem co jest nie tak, prosze o pomoc bo juz mi rece opadają, podjezdzam na swiatła, wlanczam na luz i gasnie:(

Tytuł:
PostNapisane: 22 stycznia 2009, 20:07 
Forumowicz

pomoze ktos??

Tytuł:
PostNapisane: 23 stycznia 2009, 10:51 
Forumowicz

Moje BMW: BMW E60 530iA
Mi również gaśnie na biegu jałowym z tego co się dowiedziałem to najpierw trzeba pojechać do dobrego gaźnika i wyregulować wszystko, pojedź do kogoś innego niech wyreguluje jeśli Ci 3 razy to robię bez powodzenia. Druga sprawa to jakie masz wtryski? Mi polecali Magic Jet'y żeby na nie wymienić, mam obecnie Valtek'i. W przyszłym tygodniu jadę na regulację więc będę mógł się wypowiedzieć więcej na ten temat. Prawdę mówiąc byłem już u jednego gazownika ale on zasugerował wymianę wtrysków na Matrix'y ale z tego co się dowiedziałem to zbędny wydatek, lepiej wstawić Magic Jet'y czyli ten gazownik chciał mnie lekko wysterować.

Tytuł:
PostNapisane: 23 stycznia 2009, 11:05 
Częsty bywalec

Moje BMW: e90
Kod silnika: M47/T2
a czy w te duże mrozy wyjmowałes akumulator z auta? ja zauwazylem ze po wyjeciu auto troche inaczej pracuje- obroty czasem falują. wydaje mi się że powinieneś zrobić kalibrację czyli jedź do gazownika. niech wyzeruje komputer - wtedy pojezdzidz na benzynie przez jakis czas zeby wszystkie mapy byly- gazownik powinien wiedziec o co chodzi. temperature wysoką masz ustawiona. w zime mi powiedzial gazownik że wsytarczy 20stopni. latem więce- 30 stopni ale o 45 nie slyszalem.

Tytuł:
PostNapisane: 23 stycznia 2009, 17:47 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e 60
Kod silnika: 530 I
Ja uważam, że auto zostało źle zaprogramowane. Profesjonalne programowanie jest robione na wolnych obrotach z obciążeniem i bez i w ten sam sposób na obrotach około 3000 rpm. Ja wraz z kolegami w ten sposób programujemy i wszystko gra. Zawsze sprawdzamy jak autko sprawuje się podczas jazdy dynamicznej i na wolnych obrotach. Generalnie temperaturę przełączenia instalacji ustawiamy na 30 stopni C. Jeszcze raz tu mogę zareklamować instalację firmy BRC. Mam zamontowaną takową w swoim autku i żadnych z nią problemów od chwili montażu czyli około 1,5 roku :ok:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1