BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 9 lipca 2025, 07:08

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: [e39] Wkłady do lusterek fotochromowe - zawineli - pytanie.
PostNapisane: 28 stycznia 2009, 08:56 
Pierwsze kroki

Czy na wkładach fotochromowych są jakieś nr seryjne? Chodzi mi o tył wkładu bo na przedzie nie miałem żadnych cyferek. Zauważyłem na trzonie obudowy lustra jakieś numery i teraz pytanie, czy te nr są tożsame z numerami na wkładach (o ile takie występują). Sprawdził bym sam ale nie stety nocą wkłady zniknęły. Z ciekawostek dodam, że dzwoniłem do aso i jeden wkład kosztuje 1100,- zł :zdziwko: :zdziwko: :zdziwko: i ponoć nie ma zamienników :kwasny: .

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 28 stycznia 2009, 12:21 
Pierwsze kroki

no to we Wrocku ktoś poszukuje fotochromów - mnie to spotkało 10 dni temu. Do dzisiaj nie mam lusterek, i nie chodzi o same wkłady - te mozna kupić na Allegro już od 150 PLN, ale fotochromy mocowane są poprzez obrót blokującego pierścienia. Wyszarpując wkłady, zerwano również ruchome pierścienie silniczków. A że silniczki full - z pamięcią w tym problem. Sprawź czy masz kompletne silniczki, czy nie wyrwano złączek do fotochromów i kabli do podgrzewania. Mnie też się wydawało że to tylko wkłady, niestety wyrządzone szkody znacznie przekroczyły ich koszt. :( Po tym doświadczeniu zdecydowałem na założenie zwykłych wkładów które są tylko na zatrzaski.
Ryszard

Tytuł:
PostNapisane: 28 stycznia 2009, 13:07 
Pierwsze kroki

Właśnie przyszły wkłady zamówione na allegro ale okazało się że właśnie brakuje jeszcze tego pierścienia, czyli lipa. Generalnie jak bym chciał mieć spowrotem takie lusterka jakie były to koszt jaki musiałbym ponieść to 2 600,- za sztukę. Czyli dokładnie tak jak piszesz Ryszard.

Tytuł:
PostNapisane: 28 stycznia 2009, 13:07 
Pierwsze kroki

tutaj masz link z fotochromami - wyglądają rześko, http://moto.allegro.pl/item524181293_bm ... chrom.html

Tytuł:
PostNapisane: 28 stycznia 2009, 13:45 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46 compact
Kod silnika: M54B22
strasznie chodliwe te fotochromy :kwasny: jak wstawisz nowe to zamów sobie zestaw do znakowania żelowego SOMERW i oznakuj je to może już nie ukradną patałachy...

Tytuł:
PostNapisane: 28 stycznia 2009, 13:52 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 525d
Kod silnika: M57
To te lustekra sa takie chodliwe :niepewny: :zdziwko: :mur:

Tytuł:
PostNapisane: 28 stycznia 2009, 14:23 
Pierwsze kroki

Samo znakowanie SOMERW da niewiele (nie wiem czy można zamówić zestaw do samodzielnego znakowania?), mnie wydłubali szkła przy złozonych lusterkach. Nawet gdyby były oznakowane - dodatkowy koszt, nie unikniesz wyrządzonych szkód, jedynie złodziej będzie miał problem, ale to tylko jego problem :kwasny:

Tytuł:
PostNapisane: 28 stycznia 2009, 15:07 
Pierwsze kroki

Ryszard, ale jak zamontowałeś skoro wyrwali z całymi bebechami (czytaj z tym pierścieniem na który zakładany jest fotochrom). Ja mam nowe wkłady bez foto i nie mogę ich założyć bo nie ma mocowania. Wydaje mi się, że czak mnie wymiana kompletnych lusterek. Moja były full wypas więc podróba bez fotochromu kosztuje 600,- zł za sztukę. Myślę czy nie zrezygnować z elektrycznego składania i założyć jakieś na wzór M5. 500,- zł na allegro za dwa kompletne lusterka. Co o tym sądzicie?

Tytuł:
PostNapisane: 28 stycznia 2009, 15:43 
Pierwsze kroki

zaczynałem jak Ty, po otrzymaniu fotochromów okazało się że nie mogę ich załozyć - brak pierścieni :kwasny: , zacząłem szukać silniczków ale tutaj też górka - są bez pamięci (2 kable), znalazłem z pamięcią (chyba 7czy 8 kabelków), dostałem też dwa spalone silniczki z pierścieniami - można popróbować z przekładką - jeszcze tego nie robiłem ale może pobawię się w sobotę. Dzisiaj powinienem mieć normalne wkłady - z fotochromami na razie nie będę ryzykował, jak je otrzymam dopiero poskładam wszystko do kupy. Też mam/miałem full wypas. Znalazłem komplet lusterek małych, z pamięcią składanych ale bez fotochromu - ponoć połączenie jest takie samo, za 600 zł do negocjacji, ale się nie zdecydowałem.

Tytuł:
PostNapisane: 28 stycznia 2009, 20:46 
Pierwsze kroki

600 za szt.?

Tytuł:
PostNapisane: 28 stycznia 2009, 21:01 
Pierwsze kroki

600 zł za komplet.

Tytuł:
PostNapisane: 29 stycznia 2009, 09:15 
Pierwsze kroki

Czy możesz dać namiar na te lusterka?

Tytuł:
PostNapisane: 29 stycznia 2009, 09:23 
Forumowicz

A nie taniej będzie zmienć lusterka na zwykłe bez fotchromu ???? i pewność że już ci nikt nigdy ich nie zawinie bo szkła występują bez problemu a jak sam widzisz koszt jednego wkładu luterka to ok 1100 zł to robi się gratką dla złodziei ???? wiec się zastanów czy nie lepiej zmienić na lusterka bez fotochromu tylko że wtedy bedziesz musiał zmianić całe luterka sprawdziłęm na allegro i kpl lusterka chodzą od 200 do 300 zł za szt i myśle że jak byś kupił dwa od jednego sprzedjącego puści Ci taniej wiec przemyśl to

Tytuł:
PostNapisane: 29 stycznia 2009, 12:04 
Zacna persona forum

LECHMAN napisał(a):
A nie taniej będzie zmienć lusterka na zwykłe bez fotchromu ????
ja bym nigdy nie wsadził lusterek zwykłych bo to cholerna wygoda !! nikt nie oslepia nawet jak jedzie na długich :hyhy: czy ma wysoko ustawione swiatła

Tytuł:
PostNapisane: 29 stycznia 2009, 12:22 
Pierwsze kroki

Cytuj:
A nie taniej będzie zmienć lusterka na zwykłe bez fotchromu ????

Oczywiście, że taniej i tak też mam zamiar zrobić... na moje nieszczęście lusterka jakie posiadałem są "najgrubsze" jakie mogły być czyli o ile mnie pamięć nie myli, wiązka 14 kabli do nich dochodzi (elektrycznie składane z pamięcią). Jakoś nie mogę doszykać się takich po 200zł za szt. LECHMAN jak masz jakiś namiar na takie lusterka w cenie jaką napisałeś to daj znać. z Tego co ja się orientuję to zamiennik bez fotochromu (reszta jak w oryginale) kosztuje 600 zł za szt. więc jak mi znajdziesz za 200 zł za szt. to masz u mnie duże ciacho :hyhy: :hyhy: :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 29 stycznia 2009, 12:26 
Pierwsze kroki

Znalazłem używki po 300 za szt. :hyhy: Tylko jeszcze nie wiem czy to na pewno te których szukam.

Tytuł:
PostNapisane: 29 stycznia 2009, 12:57 
Zacna persona forum

Kolego widze ze jesteś z wroocławia i nie podoba mi sie ze takie zeczy sie tu dzieja mozesz powiedziec oczywisce jezeli to nie tajemnica z jakiej dzielnicy ;)

Tytuł:
PostNapisane: 29 stycznia 2009, 13:32 
Pierwsze kroki

Fabryczna kolego... ale na tych patafianów nie ma regóły... dzisiaj byłem u znajomego mechanika i akurat stała na podnośniku taka BMW ja moja (tylko trochę nowsza). Właściciel mówił, że też już przerabiał fotochromy w swoim aucie. Jeżeli Ty masz tekże foto to uważaj na nie.

Tytuł:
PostNapisane: 29 stycznia 2009, 14:24 
Zacna persona forum

Mam takie same jak ty:P moja jest pilnowana wiec moge spac spokojnie :hyhy: :cwaniak: :cwaniak: najgorzej na miescie :| :kwasny: wiesz co zadzwoń do tego goscia on ma kupe e39 sprzedaje na częsci i zapytaj go o lusterka :) masz nr 0-663-85-07-85

Tytuł:
PostNapisane: 29 stycznia 2009, 15:49 
Forumowicz

wiesz co powiem tak ja wszedłem na aalegro i dałem tylko lusterka e-39 i mi się pokazało 2 strony ale jak cos się szuka najlepiej dać w allegro części motoryzacyjne samochody i wpisz w wszukiwarce E39 ja nie raz tak szukałem i znalazłem cześci które nie są wystawione goście ściagaja auta i sprzdają np drzwi a lusterek nie wystawiają i wtedy znaleść można wszysko i lepszych cenach ostanio udało mi się kupić koła na BORBETY za 400 zł wiec cena super

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1