BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 00:51

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E39] Słyszę jak coś stuka ale tylko siedząc w środku e39
PostNapisane: 27 stycznia 2009, 18:52 
Forumowicz

Mam problem czasami coś mi stuka ale nie wiem gdzie , słychać to tylko w środku, otwierałem maskę przykładałem ucho do silnika i tam nic nie stuka, kładłem się pod podwozie (bo to tak jakby z tych okolic dochodziło) ale nic nie słyszałem. Siedząc s środku to dość głośno słychać tak jakby ktoś słuchał muzyki i słuchać taki cichy bas. Włączyłem nawiewy, potem włączyłem klimę i wyłączyłem, dmuchawę na Maxa, wyłączyłem całkiem nawiew i stukanie ustało. Zdarzyło się to mi 2 razy, po tym jak samochód postał trochę na dworze(2 godziny), A wczoraj objawiło mi się to po umyciu samochodu. O co tutaj może chodzić?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 27 stycznia 2009, 18:54 
Forumowicz

A i dodam jeszcze,że przerzucałem skrzynią z P na D i na R i na N, ale nic z tego, potem wyjeżdżałem z podwórka i dalej słyszałem, dopiero jak włączyłem i wyłączyłem nawiewy ustało. Samochód to jak wyżej silnik 3.0d 2002r

Tytuł:
PostNapisane: 27 stycznia 2009, 19:09 
Specjalista

sam dales sobie odpowiedz....masz cos w wentylacji....moze szklo z szyby :P

Chcesz siê odwdziêczyæ??? Kliknij POMÓG£...

Tytuł:
PostNapisane: 28 stycznia 2009, 00:48 
Może być uszkodzona wstępna pompa paliwa - jest umieszczona w okolicy Twojego przedniego siedzenia. Objawia się to spadkami ciśnienia na magistrali CR i w konsekwencji uszkodzeniem pompy CR! Prawidłowe ciśnienie oscyluje w granicach 3,8 atm, a ta usterka się objawia tym, że raz masz 3,8, potem nagle 1,5, potem 2,4 - kompletnie niestabilnie. Może być groźne !
Na Komputer !

Tytuł:
PostNapisane: 28 stycznia 2009, 11:23 
Specjalista

Kris751 napisał(a):
Może być uszkodzona wstępna pompa paliwa - jest umieszczona w okolicy Twojego przedniego siedzenia. Objawia się to spadkami ciśnienia na magistrali CR i w konsekwencji uszkodzeniem pompy CR! Prawidłowe ciśnienie oscyluje w granicach 3,8 atm, a ta usterka się objawia tym, że raz masz 3,8, potem nagle 1,5, potem 2,4 - kompletnie niestabilnie. Może być groźne !
Na Komputer !

o czym ty piszesz....nie czytasz postow?

Chcesz siê odwdziêczyæ??? Kliknij POMÓG£...

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1