BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 22:54

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E39] słabe E39 535i
PostNapisane: 1 lutego 2009, 11:08 
Pierwsze kroki

kupiłem e39 535i z 99r, 240KM i mam taki problem, jak wciskam na luzie pedał gazu szybko i puszczam to nie wchodzi na obroty szybko i równo tylko z opuźnieniem i z jakimiś przerwani, i jak chce autem przyspieszyć i jej przycisne to przy 4,5tys obrotów już czuć że ją coś blokuje i to na każdym biegu a powinna iść bo nie jedną już e39 jeździłem i tak nie było w tamtych. Kolejmym problem to to jak się chce przyspieszyć na niskich obrotach to tylko na biegu 2 i 5 autem szarpie trzeba puścić gaz i znowu delikatne go wciskać żeby przestało szarpać, bardzo prosze o pomoć jak ktoś wie co to za dziadostwo. z góry dzękuje za pomoc pozdrawiam.

Ostatnio edytowano 2 lutego 2009, 09:39 przez PATRZAL22, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 1 lutego 2009, 11:10 
Pierwsze kroki

może wchodzi ci w tryb awaryjny ? może jakiś błąd na kompie?

Tytuł:
PostNapisane: 1 lutego 2009, 11:22 
Forumowicz

Moje BMW: e39 523i
tez tak mialem wprawdzie w passacie i byla to pompa paliwa... poczatkowo myslalem ze to sonda lambda wykosztowalem sie i nie pomoglo;[

Tytuł:
PostNapisane: 4 lutego 2009, 12:36 
Pierwsze kroki

a zanim pan wymienił te pompe paliwową w passacie to czuć było że auto jest słabsze niż powinno być bo mi się wydaje że jest słabsze i ją coś trzyma a powinna iść lepiej.

Tytuł:
PostNapisane: 4 lutego 2009, 23:08 
Forumowicz

Moje BMW: e39 523i
tak auto nie mialo mocy... na niskich obrotach cos go dusilo dopiero od 4tys zaczynalo normalnie jezdzic poniewaz pompa musiala wiecej i szybciej podawac. na poczatku myslalem ze to sonda ale w bmw podobno jak sonda jest wadliwa to faluja obroty. mozesz jeszcze sprawdzic swiece i przewody jak ci przerywa to moze masz gdzies przebicie. jest jeszcze taka opcja: moze zmieniales swiece lub odpinales przewody i podlaczyles ze zla kolejnoscia. daj znac jak to rozgryziesz

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1