BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 22:51

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] bicie w zawieszeniu przy hamowaniu.... 330d ,wymiania
PostNapisane: 5 lutego 2009, 00:08 
Pierwsze kroki

hej,sluchajcie jadac 180 po trasie wciskam hamulec i jest jedno wielkie dudnienie (chyba tarcz) i slabe hamowanie,naprawde slabe.czy to oznacza ze musze wymienic tarcze??jesli tak to na jakie?? i czy warto inwestowac np w sportowe,nawiercane Zimmermany czy brac zwykle ATE?? odczuje jakas roznice poza wygladem i cena??

a drugi problem to taki ze wkurza mnie pewien dzwiek spod maski,jak chodzi na luzie to cos zspod maski wydaje takie przerywajacy dzwiek,hmm..jakby darl gazete:P brat powiedzial ze to pasek klinowy lub rolki.Co wy o tym sadzicie,czy ktos to robil,jak tak to za ile i co trzeba wymienic....

Ostatnio edytowano 5 lutego 2009, 08:36 przez Arturro100, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 5 lutego 2009, 00:25 
Zacna persona forum

Moje BMW: E39 520IA FL
Kod silnika: M54B22
Zmieniaj tarcze jak i okladziny i raczej nie oszczedzaj....

AD2 Pada Ci sprzeglo....???

Tytuł:
PostNapisane: 5 lutego 2009, 09:57 
Pierwsze kroki

kiedys pisalem problem ze mam sprzeglo do wymiany ale okazalo sie ze moze jeszcze pochodzic...a czemu spytales o sprzeglo??
ale wiesz co,mam tez takie cos ze jak stoje na luzie to czuje wibracje pochodzace od silnika i buja delikatnie samochodem i towarzyszy temu taki dziwny dzwiek,jest cichy ale to slychcac jakby cos chcialo"zalapac" tam gdzies w srodku,nie wiem czy wiesz co mi chodzi.w kazdym badz razie gdy wcisne sprzeglo to bujanie i ten dzwiek ustaja.....

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1