BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 8 maja 2025, 00:21

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] lampy xenon
PostNapisane: 9 lutego 2009, 19:22 
Pierwsze kroki

Witam
mam bmw e46 coupe po lifcie 318i 143km 1998 ccm
po vin doszedlem ze powinienem miec ksenony ale jak moj znajomy stwierdzil moje lampy to nie ksenony ale zwyke i tu problem
kupowac oryginalne xenony czy angel eyes na zwyklych lampach?
moje aktualne strasznie slabo swieca nie wiem czemu to jeden z powodu zmian :/ ?
a moze zainstalowac xenon well-done ? widzialem takie na allegro, co o nich myslicie?
Moj ojciec ma spryskiwacze reflektorow a ja nie mam jak to mozliwe skoro mam podobno xenony w standardzie?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 10 lutego 2009, 11:54 
Pierwsze kroki

Ja mam założone xenony do auta, które ich oryginalnie nie miało. Różnica polega na tym ze auto powinno być wyposażone w regulator kata (czy jakoś tak) jest to dodatkowy czujnik podpięty do zawieszenia z tylu (taki z wajcha). Poza tym chyba włącznik świateł jest inny. Sprawdź czy masz taki czujnik a będziesz miał większą pewność czy rzeczywiście xenony powinny być w tym samochodzie.
Ogólnie xenony Ci polecam bo wg mnie różnica jest duża. Ja mam założone oryginalne, BMW…te z allegro „tuningi” mi się nie podobają…dołożyłem tez angel eyes.

Tytuł: Re: lampy xenon
PostNapisane: 10 lutego 2009, 11:58 
Specjalista

[quote="ogorogorek"]Witam
mam bmw e46 coupe po lifcie 318i 143km 1998 ccm
po vin doszedlem ze powinienem miec ksenony ale jak moj znajomy stwierdzil moje lampy to nie ksenony ale zwyke i tu problem
kupowac oryginalne xenony czy angel eyes na zwyklych lampach?
moje aktualne strasznie slabo swieca nie wiem czemu to jeden z powodu zmian :/ ?
a moze zainstalowac xenon well-done ? widzialem takie na allegro, co o nich myslicie?
Moj ojciec ma sprxenony w standardzie?[yskiwacze reflektorow a ja nie mam jak to mozliwe skoro mam podobno /quote]
bo miales dzwona i ten co naprawial poszedl na latwizne :P

Chcesz siê odwdziêczyæ??? Kliknij POMÓG£...

Tytuł:
PostNapisane: 10 lutego 2009, 18:52 
Pierwsze kroki

Nio oryginalne sa nie najgorsze..
ale jakbym chcial ringi to trzeba je rozklejac czy cos.. bo wiem ze sie nie da inaczej.
Znalazlem fajne angel eyes nio ale to nie ksenon...

A co myslicie o tych well-done? da sie je zamontowacdo zwyklych lampek jakie mam lub do engel eyes?
wogole ma ktos takie lampki? cos wiecie o nich?

nio wiem wiem.. dzwon byl ;(

Tytuł:
PostNapisane: 10 lutego 2009, 19:00 
Pierwsze kroki

Nie trzeba rozklejać. Zarówno w ksenonach jak i zwykłych klosze sa na zatrzaskach. Jest nawet przygotowane miejsce na przetwornik i zalany plastikiem otwór na przewody, który wystarczy przewiercić.
…co zabawne jest nawet kawałek pianki w tym otworze żeby docisnąć silikon po wywierceniu otworu.. :)
oryginalne to oryginalne...

Tytuł:
PostNapisane: 10 lutego 2009, 22:37 
Pierwsze kroki

Jeste pewnien ? bo czytalem na forum chyba podkarpacie ze wkladali do piekarnika i rozklejali zeby zamontowac ringi? :/

Oryginalne kosztuja 1800zł a uzywane 1400 wiec cena nie jest mala
Znalazlem nie oryginalne za 1100zł z ringami i h7 :
http://www.__prosze_uzyc_innego_hostingu_do_zdjec_/pokaz_obrazek/f4d ... 07f33.html
http://www.__prosze_uzyc_innego_hostingu_do_zdjec_/pokaz_obrazek/80d ... b6685.html

a co myslicie jakby dolozyc xenon do moich zwyklych lap np well-done? i ringi?

Tytuł:
PostNapisane: 10 lutego 2009, 23:04 
Pierwsze kroki

No wiec żeby uściślić. Ja mam coupe z ksenonami ale przed liftem no i zakładałem ringi wiec jestem na 100% pewny ze sa na zatrzaski.
Zakładaliśmy tez ringi u kumpla w E46 sedan po lifcie (2004r) lampy zwykle i tez były na zatrzaski…
Pisałem więc własciwie o oryginalnych reflektorach (sorka jak namieszalem). Nie oryginalne światła które sprzedają sa zintegrowane z kierunkami…i pewnie to właśnie te trzeba rozklejać(?)

Co do tych well done to raczej bym nie kombinował przed usłyszeniem rzetelnej opinii kogoś kto cos takiego założył.

Tytuł:
PostNapisane: 11 lutego 2009, 17:04 
Pierwsze kroki

nio tak ale po lifcie coupe ma inne lampy niz sedan :/

Tytuł:
PostNapisane: 11 lutego 2009, 17:52 
Częsty bywalec

zbigniewst napisał(a):
bo miales dzwona i ten co naprawial poszedl na latwizne

Nie koniecznie panie Zbigniewie. Mam znajomego który ma komis i wiem że w jednej sprowadzonej E46 z ksenonami założyli zwykłe lampy tylko dlatego że zwykłe reflektory są dwukrotnie tańsze i chcieli przyciąć na kasie. Jak to powiedział: "będzie na benzynę żeby po następny pojechać do Niemiec".
ogorogorek, skoro uważasz że twoje lampy kiepsko świecą to kup sobie ksenony i nie baw się w kupowanie angels eyes których z resztą nie ma w oryginale ani tym bardziej przeróbki z ringami bo jak wiesz te całe ringi to tylko pozycje i za bardzo drogi ci lepiej nie oświetlą. Zdecyduj się czy chcesz mieć lepszą widoczność czy efekt wizualny.
Ale pamiętaj że usyfiony ksenon świeci gorzej niż zwykła lampa więc spryskiwacze by się jakieś przydały jednak.

Tytuł:
PostNapisane: 12 lutego 2009, 08:04 
Pierwsze kroki

bede to musial chyba dobrze przemyslec bo jest mto nie maly wydatek.. przynajmniej dla mnie..

Pytanie troche z innej bajki:
Zamontowanie spryskiwaczy reflektorów to duży problem? jaki jest mniej wiecej tego koszt?

Tytuł:
PostNapisane: 13 lutego 2009, 23:00 
Pierwsze kroki

widzialem spryskiwacz reflektora (teleskop dysza) po 200zł za strone to dobra cena?
trzeba cos jeszcze dokupic?
http://www.allegro.pl/item544959753_spr ... 3_e46.html

Tytuł:
PostNapisane: 17 lutego 2009, 16:34 
czy ja wiem, czy ten spryskiwacz Ci taki potrzebny... jak ma dobrze szkło czyścić, to musi pochłaniać kosmiczne ilości płynu, a to też wydatek. a byle jak, to nie ma sensu. ja jeżdże bez, reflektory czyszcze sam zawsze jak wracam do domu. Lepszy efekt. a ksenony z allegro nie są wcale złe, jak wiesz co szukać. ja mam well - done'y i jestem zadowolony. jeżdże od pół roku i nie wyobrazam sobie, jakby to było bez nich.

Tytuł:
PostNapisane: 6 marca 2009, 12:09 
Poszukaj zanim zapytasz

ja to polecam Ci zamontowac zestawik well-doae i masz problem z oswietleniem w samochodzie z glowy sam posiadam taki zestaw i jestem zadowolony

Tytuł:
PostNapisane: 6 marca 2009, 12:16 
Poszukaj zanim zapytasz

tak da sie zamontowac tego wella do twoich lampek a to jest najlepsza rzecz jaka mozesz zrobic z tego wzgledu ze to na prawde dobry trwaly sprzet .Mam golfika 5 i montowalem w nim xeny zwella i jestem super zadowolony po prostu jazda w nocy to czysta przyjemnosc a po drugie wiem ze jestem lepiej widoczny nba drodze a to wazne montuj wella i powodzenia

Tytuł:
PostNapisane: 7 marca 2009, 08:27 
Częsty bywalec

Moje BMW: E 46 330d
Kod silnika: M57
kolego kup sobie Bi-xenony oryginalne(koszt ok 1700zl),spryski sa niepotrzebne bo i tak nie umyja dokladnie.NIE KUPUJ TYCH TUNINGOW Z RINGAMI NA ALLEGRO CZY GDZIES TAM BO BEDA CI MOCNO PAROWAC W SRODKU!!!!i bedziesz musial pochlaniacze sobie wkladac co jakis czas...a to lipa juz i wogole jest problem z regulacja tych lamp bo to albo chinczyki albo jakies inne.taka moja rada bo mialem w golfie z xenonem.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1