Witam,
Jestem posiadaczem BMW E39 530d 99'. Problemem jest zegar działa na nim praktycznie tylko obrotomierz i wskaznik temp silnika. Opisze w skrócie po kolei każdą usterke:
Wskaźnik ilosci paliwa dziala praktycznie tylko do jego pionowego polozenia czyli 40l tankuje do pelna wiecej niz 40 mi nie pokaze, tak samo gdy paliwa jest juz malo spada prawie do zera ale rezerwa sie nie swieci.
Predkosciomierz - nie dziala praktycznie wogole co sie z tym wiaze nie nalicza takze kilometrow w przebiegu auta, zdaza sie czasem ze zalapie ale to tylko dziala po odpaleniu przez kilka kilkanascie minut ale bardzo rzadko. Czasami gdy stoje na czerwonym swietle od zera leci do 140km/h a ja stoje w miejscu. Jesli zadziala to zauwazylem ze przestaje gdy mocniej wcisne gaz.
Pala sie kontrolki ABS, poduszek powietrznych i chyba ASC. Z abs'em jest tak ze nie pali sie zawsze, czasami jest tak ze po odpaleniu auta nie pali sie wtedy za to gdy hamuje slysze wyraznie jego dzialanie, po jakims czasie kontrolka sie zapala i przestaje go slyszec.
Pala sie takze wszystkie literki PRND tak jak w automacie tyle ze mam skrzynie manualna.
To chyba juz wszystkie usterki, napiszcie co o tym myslicie i jaka moze byc przyczyna. Z gory dzieki
|