BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 7 maja 2025, 11:04

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E39] kupno BMW e39
PostNapisane: 1 marca 2009, 15:12 
Poszukaj zanim zapytasz

Witam jestem nowy na tym forum postanowiłem sie tu zarejestrowac bo zamierzam kupic e39 i tu wałasnie chcielm was sie poradzic posiadaczy tego modelu na co zwrócic szczegołnie uwage przy kupinie tego samochodu zeby nie kupic jakiegos złoma . Z góry dziekuje za pomoc :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 1 marca 2009, 15:24 
Forumowicz

Wycieki oleju z silnika,stan blacharki, przebieg co do roku. Czy idzie lub nie idzie dymek z tłumika i jakiego koloru jeśli tak. Zawieszenie ,tzn.jego stan . Ogólnie na wszystko to samo zwracaj uwagę co przy kupnie choćby Fiata 126P.
Pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 1 marca 2009, 15:38 
Poszukaj zanim zapytasz

warto sprawdzic dany egzemplarz u elektryka pod komputerem ??? czy taka wizyte mozna odpuscic bo na sprawdzenie zawieszenia mam zamiar jechac na stacje kontroli pojazdów

Tytuł:
PostNapisane: 1 marca 2009, 15:57 
Forumowicz

Możesz sprawdzić pod kompem,ale to i tak nie daje wiele,a z zawiechą dobry pomysł.

Tytuł:
PostNapisane: 1 marca 2009, 16:07 
Poszukaj zanim zapytasz

a jak sprawdzic stan silnika dodam ze bedzie to benzyna 2,0 manualna skrzynia ??

Tytuł:
PostNapisane: 2 marca 2009, 13:58 
Pierwsze kroki

Najlepiej zrobić test komputerowy w serwisie. Koszt ok. 140 PLN, przy okazji wsadzą kluczyk do skanera i powiedzą jaki ma przebieg o ile nie była w rękach superkrętacza od liczników.

Tytuł:
PostNapisane: 2 marca 2009, 14:25 
Pierwsze kroki

siema ja mam e39 dwulitrową i takie auta kupujesz z pewnych rąk. najważniejsze to komp !!! stan silnika bo ta jednostka przy normalnej jeździe radzi sobie spoko ale przy mocnej jest trochę przy słaba. Ogólnie bardzo dobry wybór jest poprostu REWELA

Tytuł:
PostNapisane: 2 marca 2009, 21:44 
Zacna persona forum

Moje BMW: W poszukiwaniu :]
Witam pozwólcie że podepnę sie pod temat.Namówiłem ojca na bmw e39 3.0 diesel,czy za te pieniądze to będzie dobry wybór?Podaję link do przykładowej jaka sie ojcu podoba
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7706070

Tytuł:
PostNapisane: 2 marca 2009, 21:50 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
DaVeRc napisał(a):
Witam pozwólcie że podepnę sie pod temat.Namówiłem ojca na bmw e39 3.0 diesel,czy za te pieniądze to będzie dobry wybór?Podaję link do przykładowej jaka sie ojcu podoba
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7706070

Po zdjęciach, cenie oraz tym że to diesl to myślę że z przebiegu to są dobre 3-4 stówki zdjęte.

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

Tytuł:
PostNapisane: 2 marca 2009, 21:56 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e39
Kod silnika: M52b28
lubi pekac chlodnica( wymienialem juz w 6 bmw e39) zwroc uwage na poziom wody ,czy sie nie grzeje ,czy w zbiorniczku wody nie ma oleju i czy w oleju nie ma wody. a po za tym jak zobaczysz ja to powinienes odrazu wiedziec ze jest super :D :D

Tytuł:
PostNapisane: 2 marca 2009, 22:13 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 520i
Kod silnika: M54B22
siema:) po pierwsze nie ma auta doskonalego szczególnie jak kupisz 9 10 latka to nie ma sie co sugerowac tym ze wlasciciel mówi ze igla, kazda fura bedzie'zrobiona' na sprzedaz a dopiero po jakims czasie moga wychodzis male pierdoly.. wedlug mnie najwazniejszy jest silnik... zawsze ogladaj fure jak jest zimny wtedy najlatwiej bedzie zobaczys czy nie kopci nie stuka nie muli sie... warto podlaczyc pod kompa wtedy bedziesz mógl sie potargowac jak cos bedzie nie tak np, przeplywomiez niby mala pierdola niby da sie jezdzis bez tego ale nie bedzie ciagnal jak trzeba a nowy orginal kosztuje ok tysia... tyle z mojej strony..zycze powodzenia i oby ci sie zarypiscie smigalo :D

Tytuł:
PostNapisane: 2 marca 2009, 23:48 
Forumowicz

Moje BMW: e60 535d
Kod silnika: M57
może to nie mądre co napisze ale jak ja szukałem e39 to przed moim oglądałem 6 lub 7 egzemplarzy.Nie które po samym obejrzeniu z bliska podziekowałem a niektóre sprawdzałem szczegółowo na trasie na dziórach itd.A tą co kupiłem przejechałem się tylko na parkingu przed tesco i odrazu kupiłem więc....

Tytuł:
PostNapisane: 3 marca 2009, 21:40 
Poszukaj zanim zapytasz

własnie dobrze kolega wczesnie zaznaczył kazde auto szykowane jest na sprzedaz . A nie którzy potrafia zrobic niezłe cuda zeby na pierwszy rzut oka wszystko wygladało na cacy a dopiero po przejechani jakiegos konkretnego dystansu wszystko zacznie wychodzic na jaw ale wiadomo jak sie kupuje autko to nie bedziemy jezdzic nie wiadomo ile tylko jakies krótkie trasy na wstepne sprawdzenie , wiec albo ktos sie zna wie ci i jak alebo musi skorzystac z pomocy specjalistycznych warsztatów które prowadza takie usługi . Ja po wsteonym obejrzeniu samochodu jesli uzanam ze wszystko w porzadku to jade na sprawdzenie zawieszenia a nastepnie sprawdzic stan silniczka , wole wydac te pare złotych na sprawdzenie niz potem o wiele wiecej w naprawy które nie naleza do najtańszych

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1